Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta II. világháborús bombát találtak a Lánchídnál, amit ma délelőtt hatástalanítottak.

Lezárták a környéket

Mint megírtuk a bomba kiemelése és hatástalanítása idejére a Lánchíd környékén több útszakaszt lezártak, a munkálatok pedig a közösségi közlekedést is érintették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ki kellett üríteni az területet

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-nek elmondta, hogy a tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet.

100 kilós szovjet légibomba

Az MTI mostani beszámolója szerin a bomba kiemelése megtörtént, mint írják egy száz kilogrammos szovjet légibombát hatástalanítottak és egy másik légibombamaradványt is találtak a honvédségi tűzszerészek a Dunában, a Lánchíd közelében vasárnap délelőtt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hatástalanították

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a Duna medrében fellelt eszköz kiemelését követően a tűzszerészek egy 100 kilogrammos szovjet légibombát azonosítottak. Az eszköz éles orrgyújtó szerkezetét eltávolították.

Egy másik légibomba is előkerült

A helyszín átvizsgálásakor előkerült egy 250 kilogrammos szovjet légibomba maradványa is. Ez azonban nem tartalmazott gyújtószerkezetet – közölte.

Elszállították a helyszínről

A tűzszerészek mindkét eszközt vízi úton szállítják el a helyszínről, majd a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre – tette hozzá.

Feloldották a lezárásokat

A munkálatok idejére korábban mintegy 300 méter sugarú körben elrendelt – több forgalmas útszakaszt, a közösségi közlekedést is érintő – kiürítést és lezárást feloldották – tájékoztatott a kommunikációs tiszt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. MTI/Lakatos Péter