A BudapestKörnyéke.hu is számolt be róla, hogy egy baleset következtében használhatatlanná vált Zente – az SMA-s kisfiú – családjának autója. Az édesanya tegnap közösségi oldalukon kért segítséget, ám sokan a posztot félreértették és álhírek kezdtek el a téma kapcsán terjengeni a médiában.

Csak anyagi kár keletkezett

Az anyuka a tegnapi bejegyzésben arról írt, hogy egy baleset következtében a kocsijuk tönkrement, ám szerencsére az eset során senkinek nem lett baja, csak anyagi károk keletkezetek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg kell oldaniuk a közlekedést

Mint azt a lap megírta Zente kezelésére több segédeszközt és kerekesszéket is használnak, ezért egyáltalán nem egyszerű megoldaniuk a kisfiú utaztatását, főleg, hogy még ott vannak a saját dolgaik is. Így nem egyszerű számukra a közlekedés.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segítséget kért

A kicsi Zente anyukája a Facebookon kért segítséget, hogy mielőbb autóba tudjanak ülni, és el tudjanak menni a kötelező kezelésekre. Hamarosan ugyanis Budapestre kell utazniuk a Bethesda Gyermekkórházba.

Több helyre is kell nekik az autó

„Nem mi voltunk a hibásak és aki belénk jött rendkívül korrekt volt. Folyik a biztosítói eljárás, de ez a lényegen jelenleg nem változtat. Nincsen hadra fogható autónk, viszont jövő héten, azaz június 22-23-án Budapestre kell utazunk a Bethesda Gyermekkórházba kontrollra, illetve ha addig sem rendeződik a kifizetés, javíttatás, akkor július 4-11-ig Olaszországba, ahova az elengedhetetlen segédeszközök beszerzéséért utazunk” – írta bejegyzésében a édesanya.

Tökéletes állapotú autóra van szükségük

“Ezért keresünk Pécsen vagy környékén bérelhető tökéletes műszaki állapotban lévő nagyobb autót (egyterű vagy kisbusz), amibe beférnek a segédeszközök és a kerekesszék, plusz a személyes holmink” – írta a posztban az édesanya még tegnap.

Álhírek lepték el a netet

A segítségérő bejegyzést követően azonban a médiában különféle álhírek kezdtek terjedni annak kapcsán, hogy a család új autóra gyűjt most pénzt. Az édesanya egy friss bejegyzésben öntött tiszta vizet a pohárba, s elmondta, ilyesmiről szó nincs.

Nem gyűjtenek új kocsira

Az anyuka a bejegyzésben ismét elmesélte a történetet, s nyomatékosította, hogy nem gyűjtenek új autóra, ilyen célzattal senki ne utaljon nekik pénzt.

Döbbenetes fotókat is csatoltak

Az édesanya egyébként most arról is írt, hogy akkor is számos álhír látott napvilágot, amikor Zente számára még zajlott a gyűjtés. A történet pikantériája, hogy több álhírt terjesztő portál egy totálkáros autót is csatolt illusztrációként a cikkhez, amin egy BMW látható.

Sosem volt BMW-jük

Ebből persze számos kommentelő azt a téves következtetést vonta le, hogy a család most új BMW-re gyűjt. Az anyuka azonban hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem gyűjtenek új kocsira, BMW típusú autójuk pedig sosem volt. Ők csupán abban kértek most segítséget, hogy találjanak egy megfelelő bérautót, amivel meg tudják oldani a közelgő utazásokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zente édesanya – Forrás: TV2