Fennakadásokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban a Mátra magasabban fekvő területein lehullott jelentős mennyiségű hó.

Fák is dőltek ki

Nagy Csaba tájékoztatása szerint reggeltől kora délutánig tíz alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem szakemberei. Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

A KékVillogó legfrissebb hírei

Több helyen nem volt áram    

Jelezte: Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken hajnal óta szünetel az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érint. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán – tette hozzá.

Lezárt bekötőút    

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat.

Ez is érdekelhet: “Kaptam egy új életet…” a halál torkából jött vissza a 24 éves koronavírust túlélő vízilabdázó

Az útakadályokat eltávolították

A korlátozást azonban az útakadályok eltávolítását követően, kora délután feloldotta a rendőrség.

FRISS: Megszökött a gyermekpornográfiával vádolt Janicsek Attila

Váratlanul jött a hó

A váratlanul jött télies időjárás miatt – a helyi információk szerint az ország legmagasabb pontján 14 centiméternyi hó hullott – az érintett térségben balesetről nem kaptak hírt – közölte.

Kiemelt kép: Illusztráció