A rendőrség már nyomoz az ügyben: valaki „lőjjétek le Orbánt” feliratot pingált az egyik rakparton található falra.

Obszcén szöveg

Mára hozzászokhattunk a nagyvárosokban, hogy falfirkák csúfítják le az olykor patinás épületek falait is. A művészi graffitikben persze szeretünk gyönyörködni, persze ezeknek is megvan a helye, de a sokszor céltalannak tűnő firkákkal, feliratokkal nehezen tud mit kezdeni az ember. Most egy tartalmában is obszcén szöveg miatt nyomoz a rendőrség Budapesten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Orbánt támadja

A HVG egy olvasója hívta fel a lap figyelmét arra, hogy egy Orbán Viktor-ellenes falfirka jelent meg péntek reggelre a pesti Jane Haining rakparton, a Vigadó mellett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyesírási hibát vétett

A hírhez egy fotót is mellékelt, ezen jól kivehető, hogy valaki – helyesírási hibával – azt írta a kettes villamos sínpárja alá: „Lőjjétek le Orbánt”. (Helyesen: „lőjétek le!”). Az olvasó azt is közölte a lappal, hogy a falfirka előtt három rendőr helyszínelt, és az utat is lezárták egy sávon.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

Megerősítette az esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság a lapnak, azt írták, hogy a bejelentést pénteken délelőtt kapták, majd helyszíni szemlét tartottak. A BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Szélsőséges politikai tartalom

Az RTL Híradó korábban egyébként megkérdezte a Fővárosi Közterület-Fenntartót, hogy mi alapján takarítják a Budapesten található graffitiket. Azt válaszolták, hogy „elsőbbséget élveznek a szélsőséges politikai tartalmú, vagy közízlést sértő falfirkák”. Így minden bizonnyal a most felfedezett is hamar eltűnik.

A Terézvárosban elkapták őket

Hacsak nincs szemtanú, vagy köztérikamera-felvétel, akkor ritkán kapnak el graffitizőket. Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a terézvárosi rendőröknek tavaly sikerült, a helyszínen fogták el azokat a fiatalokat, akik a VI. kerületben épületek falait firkálták össze festékszóróval.

Vicces magyarázatot adtak

A nyomozók a tetteseket gyanúsítottként hallgatták ki, egyikük beismerő vallomásában azt mondta, hogy grafikusnak tanul, ezért szeret betűket festeni.

Videón az eset

A kutyájának akart emléket állítani

Nemrégiben pedig arról írtunk, hogy hamar elkapták a zuglói rendőrök azt a férfit, aki a kutyája emlékére összegraffitizett egy vonatot.

Eljárást indítottak ellene

A rendőrök bejelentést követően fogták el a vonatot megrongáló személyt. A helyszínen megtalálták a bizonyítékokat is. Az illetővel szemben eljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnökről szólt a budapesti falfirka – fotó: illusztráció