A sikeres budapesti babamentést, majd a névadást követően gyermekotthonba kerülhet az a kisbaba, akit a napokban hagytak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorában.

Csecsemő az inkubátorban

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt róla, csütörtökön reggel egy újszülött kislányt hagytak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorában. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Már nevet is kapott

A babát 2100 gramm súlyúnak mérték, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges, gondos ápolásban, folyadékpótlásban és táplálásban részesül. Az újszülöttet Madarász Pannának nevezték el – számolt be róla az intézmény a Facebook-oldalán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikeres babamentés Budapesten

Sikeres babamentés Budapesten

Sikeres babamentés Budapesten

A 12. baba

A Bors most arról írt, hogy a gyermekkórház egyik egészségügyi dolgozója elmondta nekik, mi vár azokra a babákra, akiket az intézmény inkubátorában helyeznek el. Panna egyébként a 12. újszülött, akit a Heim Pál Gyermekkórháznál helyezett el az édesanyjuk.

Addig marad, amíg szükséges

A dolgozó elmondta, infúziót kapnak ilyenkor a babák, de a legfontosabb, hogy nem hagyják őket kihűlni. „Addig marad nálunk, amíg az szükséges” – tette hozzá.

Gyermekotthon

Elmondta azt is, hogy ez az idő azért elég rövid szokott lenni, hiszen nem szeretnék, hogy a kicsi bármilyen betegséget elkapjon a kórházban. Így tehát a Madarász utcai részlegről egyből gyermekotthonba kerülnek a babák.

De mi van a szülőanyával?

Ott aztán kijelölnek számukra egy gyámot, majd családot keresnek nekik. Jó esetben hamar találnak is. A törvény egyébként azt mondja ki, hogy hat hetet kell várni, ha addig jelentkezik a szülőanya, és mégis szeretné maga nevelni a kicsit, akkor megvizsgálják, hogy megvannak-e ennek a feltételei.

Örökbe lehet adni

Ha hat hétig nem jelentkeznek a babáért, akkor örökbe adhatóvá válik és az örökbefogadó szülők jogállása megegyezik a vér szerinti szülőkével. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Madarász Panna. Fotók: Facebook/ Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet