Szombat reggel elrajtolt Budapesten az atlétikai világbajnokság, de a szervezőknek máris egy komoly gonddal kellett megküzdeniük: az egyik biztonsági őr okozott botrányt.

Tetoválás a tarkón

A rendezésben közreműködő Valton Security egyenruháját viselte az a férfi, akinek a tarkóján egy SS-tetoválást szúrt ki az ATV olvasója. Az esetről szombaton délután számolt be a médium. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit itt éred el!

Elbocsátották

A tetoválásról fotót is készített az ATV olvasója. A lap azonnal kérdésekkel fordult a Valton felé, ahonnan azt a választ kapták, hogy a férfit időközben elbocsátották.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapucniban volt

Hogy hogyan engedhették a világesemény közelébe a férfit, az más kérdés. A cég azzal védekezett, hogy amikor felvették az őrt, akkor kapucniban volt, ezért nem láthatták a tarkóján viselt tetoválást sem.

A képeket Bakai Ádám, a Momentum politikusa is megosztotta közösségi oldalán

A köztársasági elnök nyitotta meg

A budapesti atlétikai világbajnokságot szombaton Novák Katalin köztársasági elnök nyitotta meg. Ünnepi beszédében hangsúlyozta: a közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború árnyékában a sport béketeremtő természete felértékelődik.

Egymás tisztelete

Kiemelte: a sporton keresztül megtapasztalhatjuk a nemes, tisztességes küzdelmet, s ezt az egymás tiszteletén alapuló versengést az élet többi területére is érdemes átültetni.

A tömegsportot is ünnepeljük

Novák Katalin hozzátette, az atlétikai világbajnokság elsősorban a kiemelkedő sportolói teljesítményről szól, a szervező magyaroknak mégis jóval többről, hiszen az élsportot és az egészséges élet alapjául szolgáló tömegsportot is ünnepeljük.

Csúszással kezdődött

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, vihar miatti kétórás halasztás után 10 óra 50 perckor rajtolt el a Hősök teréről a férfi gyaloglás 20 kilométeres versenyszámának mezőnye, melyben a magyarok közül elsőként Helebrandt Máté mutatkozott be a jövő vasárnapig tartó budapesti atlétikai világbajnokságon. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit itt éred el!

A Hősök teréről indultak

Fotó: MTI/Derencsényi István

Kiemelt kép: tetolás a tarkón – fotó: Facebook