A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az apa lakásukban italozáskor szóváltásba került a fiával, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az asztalról felvett éles tárggyal a hasán megsebesítette a fiát.

Szóváltás alakul ki

A vádirat szerint a vádlott több éve elvált a feleségétől, de egy borsodi kistelepülésen lévő közös lakásukat a vádlott használta, ahol vele lakott az élettársa, és a vádlott két nagykorú fia. 2022. április elején, este, az ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba keveredett az egyik fiával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szidták egymást

Mindketten szidalmazták egymást, majd a férfi az asztalról egy éles eszközt, odalépett a fiához, majd a hasán megsebesítette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Orvoshoz vitték

A sértett vérző sérülését látva a vádlott élettársától kért segítséget, aki nem tudta a vérzést elállítani, így orvoshoz vitte.

Életveszélyesen megsérült

A cselekmény következtében a sértett közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el. Az ennél is súlyosabb sérülés elmaradása a szúrás irányának és a véletlennek tudható be.

Mehet a börtönbe

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Csetapaté Somogyban

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival és fiatalkorú társával szemben, akik botokkal álltak bosszút egyikük dacos feleségének családtagjain.

Felhívta a feleségét

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi és a tizenhét éves fiú 2023 januárjában együtt italoztak egy Nagyatádhoz közeli községben, amikor az idősebb férfi telefonon arra kérte a feleségét, hogy menjen haza.

A nő nemet mondott

Mivel az asszony ennek – arra hivatkozva, hogy a vádlott már délelőtt is bántalmazta, ezért az éjszakát a nagyapja házában fogja tölteni – nem tett eleget, a vádlottak egyméteres akácfa botokat vettek magukhoz, majd ahhoz a házhoz mentek, amelyben feltételezésük szerint a nő is tartózkodott.

Ütötték a kerítést

Az elkövetők ezt követően botokkal ütötték a kerítést, és kiabálva követelték az ott lakóktól, hogy küldjék ki az idősebb férfi feleségét.

Kijöttek a házból

Erre tekintettel nő nagyapja és az otthon tartózkodó rokonok is kijöttek a házból, majd közölték a vádlottakkal, hogy az asszony nincs náluk.

Megütötte a nagypapát

Mivel a vádlottak ezt nem hitték el, tovább ütötték a kerítést és annak kapuját addig, amíg az kinyílt. Ekkor az idősebb férfi bement az udvarra, majd a nála lévő bottal – miközben a többi családtag bemenekült a házba – a feleségének a teraszon tartózkodó nagyapját két alkalommal megütötte, amelytől a sértett orra eltörött.

Elfogták a rendőrök

A nagyatádi rendőrök ezután rövid időn belül őrizetbe vették az idősebb vádlottat, akivel szemben az ügyészség indítványára a bíróság távoltartást rendelt el.

Ez várhat rájuk

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is távoltartás hatálya alatt álló idősebb férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg a garázdaság vétségével vádolt fiatalkorú fiúval szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció