Nem volt egyszerű boldogulni vele, mivel eltorlaszolta a bejáratot és mindent megtett, hogy ne lehessen hozzá bejutni. A rendőrök azonban sikerrel vették az akadályt.

Vad tombolásba kezdett

Még augusztus nyolcadikán, délután öt óra körül érkezett bejelentés a rendőrség fővárosi ügyeletére, miszerint az egyik angyalföldi lakásban egy részeg férfi összeveszett családtagjaival, s közveszélyessé vált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Válogatott fenyegetések érkeztek

Noha a hivatalos rendőrségi tájékoztatás nem nevezi meg a konkrét helyszínt, de úgy tudjuk, hogy egy Hun utcai tízemeletes panelházban történt az eset. A zavart férfi bezárkózott és azzal fenyegetőzött, hogy robbantani fog, de azt is kilátásba helyezte, hogy egy éles eszközzel megsebesíti azt, aki bemegy hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebben a házban zajlottak a drámai események

Sűrű fekete füst szállt ki

A rendőrök azonnal kiszálltak, de a férfi nem jött ki, hiába szólították fel rá. Mivel látták, hogy füst szivárog ki a lakásból, ezért a szolgáltatóval elzáratták a gázt, majd betörték a belülről eltorlaszolt ajtót. Az egyenruhások arcába sűrű, fekete füst csapott. „Segíteni jöttünk, ezt Ön sem akarhatja” – kiabálta be az egyik zsaru.

Nagy nehezen sikerült bemenni hozzá

Noha tovább szólongatták a férfit, de ő nem jött elő. Mint kiderült, fizikailag nem is tudott, hiszen letörte a fürdőszobaajtó kilincsét. A rendőrök azonban ezt az ajtót is lefeszítették, mire kitámolygott az addigra már fuldokló, arcát törölközővel védő ember.

Eljárás indult ellene

Ekkor azonnal, a karjával kihúzták, majd gyorsan bilincset kapott, hogy ne tehessen másban kárt. Végül rendőri kíséret mellett kórházba szállították. Közveszély okozásának bűntette miatt indítottak eljárást ellene. A gyors segítségnek köszönhetően senki sem sérült meg és a lakók hamar visszatérhettek otthonaikba.

Antiszociális lakók terrorja

Azonban nem csak egy közveszélyes férfi képes megkeseríteni egy lakóközösség életét: elég egy problémás bérlő és máris felborul egy addig békés társasház élete. Ez történt abban a 2. kerületi tömbben is, amelyről mi is hírt adtunk korábban. Itt egy albérletben lakó férfi keseríti meg szomszédai életét.

Nem akarnak elmenni

Noha az eredeti bérleti szerződés már lejárt, de a fiatal pár és az illegálisan a lakásban tartózkodó 4-8 rokon nem akar elköltözni. A szomszédok elmondása szerint fenyegetőznek, kiabálnak és azt mondják: mindenki megbánja, aki ujjat húz velük.

Agresszív erődemonstráció

Az illetőnek légpuskája is lehet, mert szétlőtte az erkélyről az egyik kéményt, gondolom, ezzel demonstrálva, hogy komoly ellenállásra számíthat, aki őket innen ki akarná tenni. – mondta a Blikknek az egyik lakó.

Talán véget érhet a tortúra

A problémás család alatti lakásban élő asszony annyira tart a szomszédaitól, hogy egy időre el is költözött otthonából, tartva attól, hogy bosszút állnak rajta, amiért panaszkodni mert. Azonban ellenőrzik a bérleti szerződéseket, így felcsillant a remény, hogy véget érhet a közel egy éve tartó terror. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez pedig az angyalföldi esetről készült testkamerás videó

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)