Továbbra sem csillapodnak a kedélyek abban a budai társasházban, ahol egy idős nőtől lakást bérlő család zavarja folyamatosan a ház 60 másik lakójának nyugalmát. Immár a kerület polgármestere is lépett: megkereste a közös képviselőt és majd a kerület rendőrkapitányával egyeztetve intézkedhet azért, hogy a lakástulajdonosoknak ne kelljen tovább félelemben élniük.

Nem csillapodnak a kedélyek

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek abban a budai társasházban, ahol egy idős nőtől lakást bérlő család zavarja folyamatosan a ház 60 másik lakójának nyugalmát. Bár a nagymamájától egy vitatható körülmények között aláíratott bérleti szerződés révén a lakást elfoglaló unoka és párja azt állítják, megvették a lakást, a tulajdoni lapok ezt nem támasztják alá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem akarnak elmenni

Az eredeti bérleti szerződés már lejárt, de a fiatal pár és az illegálisan a lakásban tartózkodó 4-8 rokon nem akar elköltözni. A szomszédok elmondása szerint fenyegetőznek, kiabálnak és azt mondják: mindenki megbánja, aki ujjat húz velük.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyílt fenyegetések

 „Csak annyi változott, hogy egy kicsit mintha megszeppentek volna a nemkívánatos szomszédok, de hamar túltették magukat a dolgon, mert a hétvége már a nyílt fenyegetésekről szólt. Tartunk attól, hogy ezeket a fenyegetéseket be is váltják. Az illetőnek légpuskája is lehet, mert szétlőtte az erkélyről az egyik kéményt, gondolom, ezzel demonstrálva, hogy komoly ellenállásra számíthat, aki őket innen ki akarná tenni. – mondta a Blikknek az egyik lakó.

Annyira félt, hogy elköltözött

A problémás család alatti lakásban élő asszony annyira tart a szomszédaitól, hogy egy időre el is költözött otthonából, tartva attól, hogy bosszút állnak rajta, amiért panaszkodni mert. Az asszony szerint a lakások értéke a rossz szomszédság miatt 30 százalékkal csökkent, így nem csak élni nem tudnak az albérlők miatt, de eladni vagy kiadni sem tudják az ingatlanjaikat.

Hajnalig zenéltek és üvöltöztek

A lakók elmondása szerint az elmúlt hétvégén egy új módszerrel tették tönkre a pihenőnapjaikat. Most nem bútorokat dobáltak le a hatodik emeletről, csak üvöltöztek, zenéltek hajnalig. Mivel áram már nincs náluk, a folyosón lévő konnektorból töltik fel az akkumulátoraikat. Közös költséget pedig nem fizetnek, bármit is állítanak – írja a lap.

Szétbontottak egy autót

„A ház előtt leparkoltak egy szakadt, roncs autót, amit hatalmas hangzavarral bontottak szét, természetesen a már megszokott fenyegetésekkel, hogy majd úgy tépnek szét, úgy vernek szét itt mindenkit, mint azt a szerencsétlen ócska kocsit” – fogalmazott egy másik lakó.

Segítene a polgármester

A lakókat megkereste a kerület polgármestere, aki a közös képviselőn keresztül azt üzente, hogy foglalkozik a Fazekas utcai ház ügyével. Örsi Gergely első körben a kerület rendőrkapitányával egyeztet, elemezve a helyzetet, illetve visszanézve a lakóktól érkező bejelentéseket, továbbá a rendőri intézkedéseket.

Megszüntetni az állapotot

Ezek után vagy egyenként beszélnek a panaszkodó lakókkal, vagy egy lakógyűlést hívnak össze, ahol szembesítik a renitens bérlőket a lakók panaszaival, továbbá ellenőrzik a bérleti szerződésüket, s megszüntethetik azt az állapotot, ami a társasház lakóinak 98 százalékát zavarja. Egy biztos: a Fazekas utcában élők reménykedhetnek abban, hogy kálváriájukra felfigyeltek, így hamarosan véget érhet a több mint egy éve tartó terror. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció