Egyelőre nem tudni, mit keresett a gyalogos az éjszaka közepén a sztrádán. A történtek kísértetiesen hasonlítanak egy májusban, az M0-son történt balesetre.

Erről szólt a bejelentés

Augusztus tizenötödikén, hajnali fél 1 körül egy ismeretlen holttestet találtak az M6-os autópályán Tolna közelében – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rejtélyes haláleset

Noha nem tudni, hogyan került oda az illető, azonban annyit lehet tudni, hogy több autó is áthajtott rajta. A helyszíni szemle idején, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. A szűkszavú tájékoztatásból több információ nem derült ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt már hasonlóra példa

Sajnos nem ez az első eset, hogy egy hasonlóan drámai incidens történik egy magyar autópályán. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, idén májusban egy 92 éves, román származású gyalogost gázoltak halálra az M0-s autóúton.

Rengetegen áthajtottak rajta

A gázolás után a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. 20 percen keresztül még haladt a forgalom a baleset helyszínén: akár 40 kocsi is áthajthatott a férfi holttestén.

Azonosítani szerették volna a cserbenhagyót

A baleset következtében a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrök eközben megfeszített erővel dolgoztak, hogy rábukkanjanak arra a kisbuszra, amely segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A gyors munka akkor rövid időn belül sikert hozott.

Levették a rendszámot, majd egy másik autóval mentek tovább

A diósdi Arany János utcában ugyanis megtalálták a megsérült járművet. Annyit sikerült kideríteni, hogy a sofőrön kívül még ketten utaztak a járműben, az összetört kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

Nem tudni, miért akart átmenni

A tragédia az annahegyi pihenőnél történt. Itt állt meg az a román turistákat szállító autóbusz, ahonnan leszálltak az utasok. Eddig tisztázatlan okok miatt egy 92 éves férfi elindult a túloldalra. Majd onnan vissza akart fordulni, amikor nagy sebességgel elütötte őt egy autó.

Rengetegen áthajtottak rajta

„Vissza akart menni a MOL kúthoz, aztán elgázolták, utána meg a mögötte lévő is, aztán még tízen, tovább már nem számoltam.” – mesélte az RTL híradónak egy szemtanú. A jelentés alapján feltehetően külföldi rendszámú, szürke Mercedes Sprinter vezetője hagyhatta hátra az idős gyalogost.

Nem állt le a forgalom

A riportban akkor az is elhangzott, hogy több tucat autós hajtott át az idős férfi testén, 20 percen keresztül senki nem állította le a forgalmat, 100 km/h-val száguldhattak el a járművek felette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása police.hu.)