Ada nem csak édesanyját, de immáron édesapját is elveszítette egy rettenetes karambolban. Így most szeretteire vár az embert próbáló feladat: úgy felnevelni őt, hogy ne érezze szülei hiányát.

Sokan szerették

Hatalmas tragédia rázta meg a hétvégén a Hajdú-Bihar vármegyei Hosszúpályi települést. A helyieket sokként érte, hogy egy közlekedési balesetben életét veszítette egy, helyben közkedvelt építési vállalkozót, Csabát – derül ki a Blikk cikkéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett rajta segíteni

A rettenetes baleset szombaton reggel hét óra körül történt. A haon.hu korábban azt írta, hogy a helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, azonban a férfi már a kiérkezéskor nem mutatott életjelenségeket. Noha a mentősök megkezdték az újraélesztést, sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azt hitték, nem érheti ennél több tragédia

„Nincsenek erre szavak. Ismertem Csabát, kőművesként dolgoztam vele, egyenes, tiszta ember volt, nagy zenerajongó, mindig szólt valami rock a rádióból munka közben is” – mondta az áldozat egyik ismerőse. Hozzátette, azt hitték, őt és gyerekét már nem érheti több tragédia.

Szörnyű sorscsapások sorozata

Két feleségét is eltemette, mindkettőt gyógyíthatatlan betegség vitte el, de ő megrázta magát, s azt mondta, valakinek fel kell nevelnie a gyerekeit, a sajátját és a nevelt lányát is, akiknek mindent megadott – fűzte hozzá.

A hivatal is figyel

A település önkormányzatánál is érthető módon mindenki megrendült a baleset hírének hallatán. A Blikk a polgármester titkárságától megtudta, folynak az egyeztetések, hogy a vállalkozó kislánya, Ada kihez kerül majd, s természetesen a hivatalban is nyomon követik sorsát.

Alig hat éves volt, amikor édesanyja elhunyt

„Egyelőre még a döbbenet, a gyász nyomja rá a súlyát minden percünkre, még fel sem ocsúdtunk a testvérem halálhíréből” – mondta el a lap érdeklődésére az elhunyt férfi nővére. Erika hozzátette, hogy amikor Ada édesanyja még 2018-ban meghalt, akkor igazán fel sem fogta, mert alig volt hat éves.

Kételyek közt

Most Ada szíve összetört, az édesapja papucsában járkál, nem tudjuk, mi lesz. Egy biztos, azt szeretnénk, ha a család gondoskodhatna róla, megadunk neki mindent, ahogy Csaba tette, tenné – magyarázta. Kitért arra is, hogy másik lánya ugyan már saját életet él, de őt is lesújtották a történtek, és neki is az az első, hogy húgán segítsen.

A legnehezebb feladat

Nem sokkal később a vétkes sofőr is jelentkezett a családnál. Vállalta azt, hogy a családnak ad egy másik autót, de Ada neveltetését és tanítását is támogatná. Csaba bátyja, a Debrecenben élő Gábor fogja majd a temetést intézni. Mint mondta, egy célja van, amelynél nehezebbet nem is kaphattak volna.

Mindent megtesznek

Nekik kell ugyanis úgy felnevelniük Adát, hogy ne érezze szüleinek hiányát. „Az összefogás az, ami a bánatunkat mérsékelheti, a szeretet. Csaba emlékéért, Ada édesanyjának az emlékéért mindent megteszünk, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőttként engedhessük majd el a kislányt” – jelentette ki.

Itt tudsz segíteni

Amennyiben valaki segíteni kíván a gyászoló család terheinek enyhítésén, az az alábbi, Kovács Gábor által az MHB Banknál nyitott számlán megteheti: 10103434-44735300-01006005 A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk a baleset helyszínén készült, forrás: police.hu.)