Kigyulladt autóból szabadítottak ki egy Ausztriába tartó román családot pénzügyőrök az M1-es autópályán.

Azonnal a segítségükre siettek

Hatalmas fekete füst és a felcsapó lángnyelvek fogságába esett egy román kisgyermekes család autója az M1-es autópályán. Azonnali segítséget a közelben lévő pénzügyőröktől kaptak, akik elejét vették egy lehetséges tragédiának. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kigyulladt az autó

A szülők Ausztriába utaztak két kisgyermekükkel, amikor autójukból sűrű füst csapott ki, majd kigyulladt. A NAV három munkatársa az óvodás és bölcsődés korú csemetét, illetve édesanyjukat a járőrautóba ültették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbálta menteni az értékeket

Az édesapát, aki a történtek láttán az égő kocsiból próbálta kimenteni értékeiket, biztonságos helyre kísérték. Az apában dolgozott az adrenalin, a pénzügyőrök igyekeztek megnyugtatni.

Lezárták a sztrádaszakaszt

A bajbajutottak biztonságos elhelyezése mellett akadt még más feladat is: azonnal lezárták a sztráda adott szakaszát, hogy biztonságos távolságban legyen a többi közlekedő a tűzoltók megérkezéséig.

Senki nem sérült meg

Néhány perccel később a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók nekiláttak az oltásnak. A helyszínt a rendőrök megérkezéséig biztosították a pénzügyőrök. Az eset szerencsésen végződött, senki nem sérült meg.

Rendelkeznek megfelelő ismeretekkel

A közösségi médiában posztolt is az esetről az NAV. Azt írták, hogy a Bevetési Igazgatóságuk több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő képzéssel.

Rendkívüli helyzetekben is eljárnak

Hozzátették: a speciális segítségnyújtást a pénzügyőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nemcsak közúton vagy köztereken, hanem munkaterületeken, vagy életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

Magyar halt meg Horvátországban

A BudapestKörnyéke.hu nemrégiben számolt be arról, hogy hiába küzdöttek érte, már nem lehetett megmenteni annak a magyar férfinek az életét, aki a horvát A3-as autópályán szenvedett halálos balesetet. A motoron ketten ültek, egy 42 éves nőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Ukrán sofőr vesztette életét az M3-ason

Korábban pedig szintén írtunk arról, hogy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt augusztus elején az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, 31 kilométerre a fővárostól. A rendőrségtől származó információk szerint egy 43 éves ukrán sofőr személygépkocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból kisteherautónak. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: lángoló Mercedes az M1-esen – fotó: Facebook/NAV