Borzalmas részletek derültek ki egy Borsod vármegyei esetről: egy férfi többször belelőtt egy foxiba hangtompítós fegyverével. Az illetőről úgy tudják, hogy rendszeresen „kérik fel” hasonló gaztettekre.

Az állatvédők intézkedtek

A foxi megöléséről egy helyi lakos értesítette az állatvédőket. Ők azonnal kimentek a helyszínre, és kivizsgálták az esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megrázó részletek

Az esetről felvétel is készült, ezen jól látszik, ahogyan a férfi cigarettával a szájában komótosan a ketrecbe zárt foxterrierhez sétál. Kezében ott van a hangtompítós vadászfegyver.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kétszer lőtt

Több oldalról is szemügyre veszi az ártatlan négylábút, méregeti, hogyan adhatná le a lövést a szerencsétlen állatra, majd végül hidegvérrel közelről agyon lövi. A négylábú teste azonnal megremeg, de mivel nem pusztul el első próbálkozásra, a középkorú férfi még egyszer felhúzza fegyverét és újabb lövést ad le rá. Ezt pedig egy másik társa is végig nézi.

Megrendelésre is dolgozik

Jeney Andrea, a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítvány vezetője azt mondta a Blikknek, hogy információik szerint a férfi „megrendelésre is dolgozik, hol portán belül, hol kívül írtja a kutyákat”.

Fekete zsákokba csomagolta

Úgy tudják, hogy a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Bár vadászengedélyét korábban bevonták, azóta visszakapta.

Nem lehet kinevelni a vadászösztönt

A szakértő állatvédő szerint a foxikutyák „bűne” általában az szokott lenni, hogy nem lehet kinevelni belőlük a vadászösztönt, emiatt levadásszák a háztáji baromfikat. Mivel úgynevezett kotorékeb, sokan azért tartják őket, hogy a patkányokat vadásszák le, de elképzelhetőnek tartja, hogy valaki így szabaduljon meg tőlük, miután elvégezték a munkát.

Forrong a düh

Az alapítvány állatkínzás miatt feljelentést tett, már tart a nyomozás. „Egyszerűen forrong bennem a tehetetlenség miatt érzett düh”, tette hozzá Andrea. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyomoznak

A Borsod Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lap érdeklődésére közölte: a bejelentés nyomán állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat szakértők bevonásával zajlik, az viszont már most kiderült, hogy az ominózus felvétel feltehetően évekkel ezelőtt készült, de csak most került az állatvédők birtokába.

Kiemelt kép: illusztráció