Egy 53 éves férfi halt meg, amikor kocsijával villanyoszlopnak, majd fának rohant vasárnap délután a 2-es úton, Dunakeszin. Akkora volt az ütközés, hogy az autó kidöntötte az oszlopot. Úgy tudjuk, előzés közben történt a tragédia. Információink szerint a sofőr gyorsabban ment a megengedettnél, ráadásul az út is csúszott a szitáló eső miatt.

Tragédia Dunakeszin

Amint arról mi is beszámoltunk, vasárnap délután tragikus baleset történt Dunakeszi déli részén, a Pálya utcán az Alagi Lóversenypálya magasságában. Egy Daewoo Tacuma megrakott utánfutót húzva haladt az M0-s autóút felől Dunakeszi központja felé, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fának csapódott

A Daewoo lement az úttestről, majd fékezés nélkül egy beton villanyoszlopnak ütközött, amely kidőlt. Ezután az árokban megpördült és jobb oldalával egy öles fa törzsének csapódott, olyan erővel, hogy a fa bedőlt az árokba. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben az autóban utazott a férfi

Azonnal meghalt a sofőr

Az utánfutón szállított fém- és faanyag lerepült és szintén az árokban landolt. A középkorú férfi sofőr vélhetően nem használta a biztonsági övét és a helyszínen életét vesztette.  Az áldozat egy háromgyermekes családapa, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, életét már nem tudták megmenteni. A férfi, mivel nem volt bekötve, ezért kirepült a kocsijából, miután hatalmas erővel letarolt egy villanyoszlopot és egy fát is.

Rosszul lett vezetés közben

Elképzelhető, hogy a férfi vezetés közben rosszul lett, erre utalhat például, hogy nem fékezett, sőt a fa kidöntése azt is mutathatja, hogy a Daewoo az oszlopnak ütközés után nem lassult, azaz esetleg a sofőr lába a gázpedálon maradhatott, mert már nem volt eszméleténél. 

Pocsék műszaki állapotban volt az autó

Az is tény, hogy az autó először a jobb oldali padkára hajtott, onnan sodródott a bal oldalra, illetve az is, hogy a Daewoo nem volt valami fényes műszaki állapotban: nem egységes, hanem különböző gumik voltak rajta, illetve a bal hátsó ajtó ablaka helyett egy fólia volt felszerelve.

Lovakkal foglalkozott

Az áldozat lovakkal foglalkozott, ezért is autózhatott a dunakeszi versenypálya közelében. Felesége és három gyermeke várta haza.„A férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A kiérkezett mentőegységek csak a halál tényét állapíthatták meg”– nyilatkozta a Tényeknek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Helyszíni felvétel

Nem használják a biztonsági övet

Nemrég írtunk arról, hogy gyalázatos számokat mutatnak az októberi rendőrségi ellenőrzések adatai. A zsaruk az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal, 80%-ban sofőrökkel, találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!

Menjenek busszal!

A rendőrség azt írja, „Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv. Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!…hogy mindenki hazaérjen!”  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után