18-ról 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette a bíróság dr. K. Gy. egykori pénzügyőr őrnagynak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága volt igazgatóhelyettesének büntetését. A férfi szerelmi kapcsolatban élt egy nővel, de közvetlenül az esküvőjük előtt gyógyszereket kevert az italába. Mivel a nő ezt túlélte, újra megpróbálta kioltani gyermeke anyjának életét.

Kölcsönszerződést kötöttek

dr. K. Gy. és szerelme,  2012-től élettársi kapcsolatban éltek, mely a köztük lévő elszámolási viták, és a kiskorú gyermekük nevelésével kapcsolatos nézeteltérések miatt megromlott. 2013-ban kölcsönszerződést kötöttek, ez alapján a férfinak két évvel később több mint hatmillió forintot kellett volna visszaadnia élettársának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Készült az esküvőre

Ugyan sokat veszekedtek, 2014 őszén mégis össze akartak házasodni. A nő készült az esküvőre, ismerőseinek is elújságolta, hogy férjhez megy, ruhát is varratott, a férfi azonban senkinek sem beszélt e szándékukról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyógyszert kevert az italába

Az esküvő reggelén a nő rosszul lett, kórházba kellett vinni, a férfi pedig azt mondta, üres gyógyszeres fiolát talált az ágya mellett. A gyógyszert azonban előző este, a férfi keverte az italába, egyrészt, hogy ne kelljen összeházasodniuk, másrészt, hogy később a nő öngyilkossági hajlamára hivatkozhasson.

Pszichiátriára is elvitte a nőt

Korábban kétszer is rendőrt hívott az otthonukba, azt állítva, hogy a nő rátámadt, ám a kiérkező rendőrök egyik esetben sem intézkedtek, mert úgy ítélték. meg, nincs erre szükség. Egyszer pszichiátriára vitte a nőt, akit már aznap hazaengedtek, és a férfi távoltartási kérelmét is elutasította a bíróság, mert mint megállapították, egyoldalúan adta elő a történetet.

A férfi akarta nevelni a gyerekeket

A férfi, minden bizonnyal, azt szerette volna, ha kizárólagos felügyeletet szerez, és ő nevelheti a gyermeküket, a stratégiája pedig az volt, hogy kórházba juttatással és feljelentésekkel ellehetetleníti a nőt.

Késsel ment vendégségbe

Mivel a korábbi próbálkozásai nem vezettek eredményre, elhatározta, hogy ha kell, erőszakkal juttatja érvényre az akaratát. 2015. február 25-én a férfi szüleihez mentek Konyárra, és dr. K. Gy. az indulás előtt magához vett egy kést, azért, hogy megölje az élettársát.

Romantikából késszúrás

Amikor odaértek, megkérte az édesanyját, hogy hagyja őket magukra. Szeretkeztek, utána a nő az S.O.S., szerelem! című filmet nézte, amikor dr. K. Gy. rátámadt. Megszúrta a tarkóját, a nő pedig a bejárati ajtó felé menekült, de nem jutott ki a házból.

Előkerült egy balta

A konyhában dulakodtak, a férfi a késsel megpróbálta elvágni a torkát. Amikor az asszony a kazánházon keresztül akart menekülni, a férfi egy baltával ütötte fejbe. A nő erősen vérzett, mire az élettársa azt kérdezte: „Még mindig élsz? Mikor döglesz már meg?!”.

Az anyós mentette meg az életét

A nő viszont annyira rosszul volt, hogy azt kérte az élettársától, ne bántsa tovább, hagyja inkább elvérezni. Ekkor ért haza a férfi édesanyja. A nő életveszélyes állapotba került, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Elsőfokú ítélet

A Nyíregyházi Törvényszék 2022 decemberében dr. K. Gy. vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte. A bíró szerint dr. K. Gy. a tettét gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve követte el.

Ügyvédi irodában is dolgozott

 „Dr. K. Gy. kimagasló pályafutást mondhat magáénak: rendőrtiszti főiskolát végzett, később a jogi egyetemen szerzett diplomát, és a szakvizsgát is letette. Pénzügyőr őrnagy volt, aki kriminalisztikai írásszakértő, és aki egy ügyvédi iroda alkalmazottjaként is dolgozott.” – mondta a tárgyaláson a bíró.

Letartóztatta a bíróság

A határozat ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság akkor, a kiszabott szabadságvesztés tartamára tekintettel, és mivel tartani lehetett a szökés, elrejtőzés veszélyétől, elrendelte a vádlott letartóztatását.

Enyhítették az ítéletét

A fellebbezések miatt a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblára került, amely a napokban jogerős ítéletet hozott. A táblabíróság a vádlott fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetését 15 évre enyhítette. A férfi legkorábban a büntetés háromnegyedének kitöltése után bocsátható feltételes szabadlábra. Az ítélet jogerős.

Védte a mentelmi jog

Mint ismert, dr. K. Gy. 2018 elején felkerült az Összefogás Párt országos listájára, ami után mentelmi jogot kapott, és kiengedték az előzetes letartóztatásból. A bíróság kérvényezte a választási bizottságnál, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. A testület tizenhét tagja közül tízen a felfüggesztés mellett szavaztak, heten ellene szavaztak, így a vádlottnak akkor nem kellett visszamennie a börtönbe. Az április 8-i választásig megillette a mentelmi jog, ám mivel nem választották meg képviselővé, a bíróság ezután újra elrendelte előzetes letartóztatását.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció