Súlyos baleset történt a Nyíregyházi repülőtérnél! Egy 40 év körüli miskolci férfi ejtőernyővel csapódott a földbe. A férfi egy oktatáson vett részt, az első ejtőernyőzése még sikeres volt, a másodiknál történt a baj. A férfi guruló és kifutó melletti füves területre zuhant a repülőtér hangárjainak közelében. Mentőhelikopter érkezett érte.

Nagy erővel a földnek csapódott

Súlyos koponyasérülésekkel vittek kórházba egy ejtőernyőst, akinek nem nyílt ki rendesen az ernyője és nagy erővel a földnek csapódott Nyíregyházán, életveszélyesen megsérült, szinte mindene összetört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A második önálló ugrása volt

A 40 év körüli miskolci férfi egy oktatáson vett részt, az első ejtőernyőzése még sikeres volt, a másodiknál történt a baj. A férfi guruló és kifutó melletti füves területre zuhant a repülőtér hangárjainak közelében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mélyaltatásban tartják

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és a debreceni kórháza szállították, ahol megműtötték. Most pedig mélyaltatásban tartják. Egy szemtanú az RTL Híradónak elmondta, hogy az oktató kiabált a férfinak, hogy oldjon le.

Valaki hibázott

A megsérült férfihez mentőhelikopter is érkezett. Egy szakember szerint valaki hibázott, rosszul hajtogathatták össze az ernyőt, ezért csak félig nyílt ki és összegabalyodott a mentőernyővel is  – számolt be róla a Tények.

Tragédia Székesfehérvár térségében

 Ahogyan azt a Kékvillogó korábban megírta feltehetően az ejtőernyő – úgy tudni a fő és a tartalék ernyő is meghibásodott – hibája miatt földbe csapódott egy férfi péntek délután Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. A sérültet újraélesztették, de végül belehalt sérüléseibe.

Csoportos ugrás

A rendőrség szóvivője Szabó Imre elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de Zoltán ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant. 

Nem élte túl

Az 50 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írta a rendőrség. Az esetet büntetőeljárásban vizsgálják.

Itt történt

A Börgöndi repülőtér Székesfehérvár és Aba közigazgatási területén, Székesfehérvártól 10 km-re délre, Börgönd közelében helyezkedik el. Megnyitása óta számos repülőnapnak és más rendezvénynek adott otthont. Az utóbbi években az Albatrosz Repülő Egyesület üzemeltette, így motoros- és vitorlázórepülő oktatásra, repülőgép-tárolásra, valamint sárkányrepülésre is mód nyílt a repülőtéren – írja a Wikipedia.

Tapasztalt volt

A Tények a szörnyű eset kapcsán azt írja, hogy hiába nyíltak ki az ernyők, az áldozat pörögni kezdett a levegőben, majd végül a földbe csapódott. A borzalmakat a társai végig nézték, egyikük elmondta, hogy a férfi az egyik legtapasztaltabb ejtőernyős volt, az országos szövetség elnökségi tagja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: archív.