Visszatértek a hívatlan éjszakai látogatók a főváros 15. kerületébe. Ahogy már korábban írtunk róla, hátborzongató thrillereket idéznek meg azok az események, amik mostanában történnek Újpalotán. Az elmúlt hetekben egyre többen tapasztalták, hogy ismeretlen személyek rángatták az ajtókilincsüket és próbáltak bejutni hozzájuk – elsősorban az éjszakai időszakban. A helyiek megpróbálnak összefogni.

Nem várt vendégek  

A kerület egyik népszerű Facebook-csoportjában néhány hete írt arról egy hölgy, hogy valaki megpróbált bejutni a Sárfű utcai lakásába. „Nem tudom, hogy ki tapasztalta és ki nem, csak szeretném jelezni, hogy mindenki figyeljen, zárja bejárati ajtót és a rácsot (ha van)! Most már többszöri alkalommal észleltük, hogy valaki rányit a kilincsre a bejárati ajtónkon, eddig csak éjszaka, de most már napközben is!” – írta a nő. A poszt közzététele után kiderült: Újpalotán, Angyalföldön és Rákospalotán is történt hasonló eset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hasonló eset a Nádastó parkban is

A Budapestkörnyéke.hu írta meg, hogy egy Nádastó parkban lakó férfi szerint a szomszédjához próbált bejutni egy idegen, ám csak az ő és a többi szomszédja összefogásán múlott, hogy ez végül nem történt meg. „Mindenkinek, akinek bármilyen hozzátartozója Újpalotán lakik: sajnos a betörő a mi lépcsőházunkat sem kímélte ma este próbált bejutni az egyik szomszéd lakásába este 9-kor” – írta posztjában a férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hajnali kopogás

Mint kiderült, a hívatlan látogatók nem tágítanak: a napokban újabb posztbejegyzésekből derült ki, hogy a helyzet változatlan. „Sziasztok! Tapasztalt valaki olyat az elmúlt napokban éjjel, hogy valaki kopog az ajtón? Erre ébredtem hajnal 3-kor, de mire összeszedtem magam, hogy kimenjek, nem láttam senkit, illetve sötét volt a lépcsőházban is” – írta egy helyi lakó kétségbeesve.

Megjelölik a falat az ajtó mellett

„Valós a probléma, sajnos. Besurranó tolvajok. Próbálkoznak, hátha éjjelre nyitva maradt a bejárati ajtó… Aztán ha igen, akkor…. Az ajtó mellett a falat egy kis x-el jelölték meg” – tette hozzá egy másik helybeli.

Megkarcolják a vasrácsot

„Vigyázzatok, az ajtót nappal is zárjátok belülről is! Nálunk is megkarcolták a vasrácsot és hallottam, mikor matattak, de mire kinyitottam a lakásajtót, eltűntek, ráadásul a szomszédom nem volt itthon” – írta egy hölgy, aki saját bevallása szerint nagyon megijedt.

A kutya már észlelte a bajt

„Nálunk is sajnos ugyanezt tapasztaltam a Páskomliget 33-ban, hogy hajnalban valaki maszkál és a rácsokat nézheti, hogy melyik van nyitva. Nekem a kutyám egyből észleli és rohadtul ugat hajnalok hajnalán” – fogalmazott egy kommentelő.

Nyomoznak

A kerületi rendőrkapitányságon az elmúlt hetekben már több esetben tettek feljelentést besurranásos lopás elkövetése miatt, amelyek azonban a kerület másik részét érintették. A rendőrkapitányság mindegyik esetben nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, az elkövető felkutatása folyamatban van.

Vigyázzunk otthonunkra!

A besurranásos lopások elkerülése érdekében a rendőrség javasolja, hogy a lakásunk, ingatlanunk ajtaját, kapuját akkor is zárjuk be, ha otthon tartózkodunk, ha csak rövid időre megyünk el a lakásból, akkor is zárjuk be az ajtót, és minden olyan nyílászárót, amelyeken keresztül a lakásba be lehet jutni. Betörések ellen javasoljuk a jó minőségű zárak, ajtók, nyílászárók felszerelését, riasztórendszerek és biztonsági rácsok használatát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció