Szívszorító tragédia történt Egerben! Hiába érkezett a gyors segítség, nem tudtak segíteni azon a 4 éves kislányon, aki rosszul lett és nem kapott levegőt. Az újraélesztési kísérletek ellenére meghalt a gyermek, akiért mentőhelikopter is érkezett az egri bazilikához. Dorina édesapja házuk kapujában szembesült azzal, hogy nincs remény, még volt annyi lelki ereje, hogy felszaladt a lakásba és felöltöztette az elhunyt kislányt.

Nagy erőkkel érkezett a segítség

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy pénteken délelőtt fél 11 körül egy mentőhelikopter szállt le az egri bazilika melletti füves területen. Kíséretében még egy mentőautó és további öt rendőrautó vonult a helyszínre, hogy biztosítsák a helyszínt, félpályás útlezárás van érvényben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy 4 éves gyermek lett rosszul

Egy 4 éves gyermek lett rosszul, hosszú ideig próbálkoztak az újraélesztésével a Remenyik Zsigmond úton. A tervek szerint onnan szállították volna tovább mentőhelikopterrel a kislányt. A mentőhelikopter több mint háromnegyed órát várakozott, de sajnos hiába: nem tudták megmenteni a gyermek életét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikertelen volt az újraélesztés

„Egy négyéves gyermek újraélesztéséhez vonultak a mentőszolgálat munkatársai Egerben, azonban az újraélesztés sikertelen volt, sajnos elveszítettük őt” – tudatta a portállal Deutsch Ákos, Heves megyei vezető mentőtiszt.

Tüdőgyulladás okozta a halálát

„A volt élettársam, Ágnes már a hét közepén, három nappal Dorina halála előtt elvitte orvoshoz a kislányunkat rosszullét miatt. Az orvos akkor felírt egy antibiotikumot, amit természetesen ki is váltottunk, és Dorina az előírás szerint meg is kapott. Már láttam a jegyzőkönyvet, amiből kiderült, hogy a lányom halálát tüdőgyulladás okozta. Dorina az állapotából adódóan szinte mindig feküdt, igaz, néha felvettük vagy beültettük az etetőszékbe” – mondta a kislány édesapja a Borsnak.

A kislány nélkül távoztak a mentősök

Gergely éppen a munkahelyén tartózkodott, amikor Dorinához mentőt kellett hívni. Természetesen a bajról azonnal értesítette az édesanyja. A férfi, aki fél éve költözött el családjától, de korrekt kapcsolatban maradt a gyermek anyjával, a helyszínen szembesült azzal, hogy a mentősök a kislánya nélkül lépnek ki a kapun.

„Elbúcsúztam halott gyermekemtől”

„Felrohantam a lakásba, és elbúcsúztam a már halott gyermekemtől. Én magam öltöztettem fel, úgy vitték el a szállítók. Azóta óránként rám tör a sírás, de egyébként úgy gondolkodom, hogy Dorinának ennyit osztottak, és legalább nem szenvedett sokat” – mondta az apa lapnak.

Soha nem tanult meg beszélni

A beteg kislány soha nem tanult meg beszélni, de a szüleivel jól kommunikált. Ha éhes volt, tátogott, ha fájt valamije, odamutatott és sírt. Szülei mindig megértették, mire van szüksége.

Mindent megtettek az orvosok

„Biztos vagyok benne, hogy az orvosok lelkiismeretesen jártak el, és az édesanyám is elmondta, mennyi mindent megpróbáltak. Nekem így kell tovább élnem, békével a szívemben. A kollégáim mindenhol mellettem állnak. Azt mondták, szívesen veszik, ha velük vagyok, és mindenben támogatnak – nyilatkozta az édesapa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció