Feltehetően az ejtőernyő hibája miatt földbe csapódott egy férfi péntek délután Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. A sérültet újraélesztették, de belehalt sérüléseibe – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Próbált életben maradni

A rendőrség szóvivője Szabó Imre elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de a férfi ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Középkorú áldozat

Az 50 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írta a rendőrség. Az esetet büntetőeljárásban vizsgálják.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hol történt?

A Börgöndi repülőtér Székesfehérvár és Aba közigazgatási területén, Székesfehérvártól 10 km-re délre, Börgönd közelében helyezkedik el. Megnyitása óta számos repülőnapnak és más rendezvénynek adott otthont. Az utóbbi években az Albatrosz Repülő Egyesület üzemeltette, így motoros- és vitorlázórepülő oktatásra, repülőgép-tárolásra, valamint sárkányrepülésre is mód nyílt a repülőtéren – írja a Wikipedia.

Egy magyar katona halála

Egy fiatal magyar katona áprilisban ejtőernyős gyakorlat során szenvedett súlyos sérüléseket, amikor hatalmas sebességgel a földbe csapódott.

Profi ugró volt

Gál Szabolcs főtörzsőrmester a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának volt a tagja, aki nemcsak tapasztalt ugró, de világbajnok is volt és több mint 5500 ugrással rendelkezett.

Áprilisban történt

Az egy hónappal ezelőtti gyakorlat során vélhetően kicsúszott a kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, ez okozhatta a tragédiát.

Több napig életben volt

A honvéd életéért napokon át küzdöttek az orvosok, megműtötték és több operáció is várt volna rá. A család és a szakemberek is bizakodóak voltak. Május 11-én azonban életét vesztette.

Május utolsó napján temetik

A búcsúztatójára május 31-én, Szolnokon a Tiszavirág Arénában kerül sor katonai tiszteletadással. A Magyar Honvédség arra kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál fehér virággal fejezzék ki – írják a közösségi oldalukon.

Így írtunk a tragédiáról részletesen

Gál Szabolcs 100 km/h-val csapodott a földnek.

de ki tudott

Tegnap is volt egy légibaleset

Felszállás után az oldalára dőlt, a földre esett és kigyulladt egy girokopter a balatonfőkajári repülőtéren. A repülőben egy ember ült, de ki tudott menekülni a roncsok közül.

Címlapfotó: Wikipedia/Székesfehérvár-Börgönd repülőtér