17 év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt azt a 30 éves jászladányi nőt, aki 2019 februárjában egy bécsi lakásban több késszúrással megölte a tunéziai élettársát.

Telekocsival

A magyar nő az osztrák fővárosban késsel leszúrta, majd feldarabolta az arab férfi holttestét és egy kofferben, bérautóval Magyarországra szállította – írja az ügyészség honlapja.

Egy csatornába tették

A holttestet az édesanyja segítségével rejtette el Jászalsószentgyörgy külterületén egy öntőzőcsatornában. Édesanyja ezért 2 év börtönt kapott emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bántotta a férfi

A nő a 2019-ben elmesélte a történteket. Szerinte 2018 őszén  ismerkedett meg a férfivel akivel Bécsben élt egy albérletben, de a férfi később erőszakossá vált és többször bántalmazta.

Vita közben szúrta le

Egy reggeli vita során szúrta le a nő az élettársát. A holttestről levágta a kezeket, lábakat és a fejet, majd  háztartási sósavval leöntötte őket.

Szerinte önvédelem volt

A nő elismerte a bűncselekményt, de tagadja az előre kiterveltséget, és jogos védelemre hivatkozott. Azt vallotta az egész ügy során.

Pénz, kalapács, kés

A nyomozás szerint a nő magához vett a férfitől 580 eurót, majd másnap késsel és egy kalapáccsal feldarabolta a férfit és bőröndökben az anyja jászladányi otthonába vitte.

Jogerős

Az ügyészség mindkét nő vonatkozásában tudomásul vette a döntést. Az édesanya és védője sem fellebbezett, így az ítélet, az ő vonatkozásában a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Fellebbezés

A 17 év fegyházra ítélt lánya és védője téves jogi minősítés megállapítás miatt fellebbezett. A bíróság fenntartotta a nő letartóztatását.

Még nincs vége

Az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Címlapkép a rendőrség felvétele.