Elfogták egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettesét. Egy korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

Két éve keresték

A rendőrség elmondása szerint a holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy üzlettárs

A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közös cégek

Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

Nemzetközi nyomozás

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért bűntetőeljárást indítottak az ügyben.

A kerítés mellett

A holttestet végül május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes eláshatta.

Kutya találta meg

Halottkeresés

Beismerte

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során meglökte üzlettársát, aki elzuhant, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ő pedig ezután egy betonvassal agyonverte.

Keresés, megtalálás, kiásás

Őrizetben

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását – mondta Latorovszky Gábor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány helyettese.

A címlapkép a rendőrség felvétele.