Elképesztő tombolásba kezdett hétfő délután egy fiatal férfi a Békés vármegyei város közelében. Azonban szerencsére a rendőröknek nem esett baja és semlegesítették a dühöngő támadót.

Apjára támadt

Június 12-én, hétfő délután nem sokkal négy óra után érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint egy orosházi tanyán a fia egy éles eszközzel megsebesítette apját a nyakán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem érdekelte

A 20 éves férfit kizárták az épületből. A segélyhívásra érkező rendőrök a tanya közelében találkoztak vele. Nem volt hajlandó igazolni magát, többszöri felszólításra sem tette le a magánál tartott éles eszközt. Ekkor az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt, de ez sem volt különösebben hatásos.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jogos volt a lőfegyverhasználat

Ekkor az egyik rendőr leadott rá egy lövést. A férfit a medencéjénél érte a találat, a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították. Az apát is kórházba vitték. A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Egy héten belül a második

Hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást – olvasható a rendőrség hétfő este közzétett tájékoztatásában. Nem ez az első eset rövid időn belül, amikor így kell megállítani egy tomboló férfit.

Bántalmazásról érkezett bejelentés

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, pár nappal ezelőtt, június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Nógrád vármegyei Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai haladéktalanul a helyszínre siettek.

A kocsma előtt kezdett el fenyegetőzni

A kocsma előtt megtalálták a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki a rendőrök láttán két fegyvernek látszó tárgyat vett elő zsebeiből, majd az egyenruhásokat kezdte velük fenyegetni.

Rájuk szegezte a pisztolyt

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el őket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegő irányába, amire a férfi az egyik a fegyvert eldobta, azonban a másikat az egyenruhások felé tartotta.

Súlyos sérüléssel szállították kórházba

Ekkor az egyik járőr tüzet nyitott és a csípőjén sebesítette meg a támadót. A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

Minden szabályos volt

A parancsnoki kivizsgálás ebben az esetben is megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)