Figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadásra felhívó táblát – ez okozta a tragédiát. Azonban mindenki szeretettel beszélt róla, hiába tűnik úgy, hogy ő volt a hibás a balesetben.

Sokan szerették

Szinte mindenki ismerte Kisszálláson azt a férfit, akit halálra gázolt egy autó az 55-ös úton. Ő volt a település mindenese – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában hétfő este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal életét veszítette

Éppen biciklizett, amikor nem adott elsőbbséget egy kereszteződésben. Egy autós füstölgő gumikkal fékezett, de nem tudott megállni és elütötte. A mentők gyorsan megérkeztek, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem tudták újraéleszteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a település

Füstöltek a gumik

Meghajlott kerekekkel feküdt az út mellett az a kerékpár, amelynek gazdáját halálra gázolta egy autó. „Igazándiból annyit láttunk, hogy egy BMW fékezett, körülbelül füstöltek a gumijai, annyira fékezett és kiszállt egy fiatal pár az autóból és odamentek a sérülthöz” – nyilatkozta a csatornának az egyik szemtanú.

Sajnos ott feküdt

A kisszállásiak ismerték az áldozatot, többen látták őt kerékpározni a tragédia előtt. „Mentünk el a szomszéd városba pizzáért éppen. Még amikor indultunk, akkor a balesetet szenvedő úriembert megelőztük a falun belül, és nem telt el 10-15 perc, és jöttünk vissza, és akkor már láttuk, hogy sajnos ott feküdt a földön” – mondta az egyik arra járó.

Nagyon jó embernek tartották

A környékbeliek szerint az áldozat valószínűleg ivott, mielőtt a kerékpárra ült, de mindenki szeretettel beszélt róla. „Kihajtott a bácsi sajnos, akit egyébként ismerünk, és egy nagyon jó ember volt a faluban…. egy igazi legenda… ő volt itt a mindenes” – magyarázta.

A bicikliseknek is tudnia kell mindent

A helyiek elmondása szerint leginkább a fűnyíráshoz értett. Az első vizsgálatok szerint a kerékpáros nem adott elsőbbséget az autósnak. „Hangsúlyozzuk, hogy a közlekedés résztvevőjeként a kerékpárosoknak tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal – nyilatkozta a vármegyei rendőrség szóvivője az esettel kapcsolatban.

Nem ez az első tragédia rövid időn belül

Hozzátette, a bicikliseknek ismerniük kell a közlekedési táblákat is. Ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, így egy baleset során szinte bizonyos, hogy megsérülnek – magyarázta. Ugyanebben a kereszteződésben alig három hónapja egy asszonyt gázolt halálra egy kamion. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu)