Hétfőn este tragédia történt Budapest 14. kerületében, a zuglói vasútállomáson: meghalt egy 59 éves férfi. Az illető hirtelen rosszul lett a peronon, majd összeesett. Nem tudták megmenteni az életét.

Tragédia Zuglóban

Hétfőn este nyolc óra körül tragédia történt a zuglói vasútállomáson: meghalt egy 59 éves férfi. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az illető hirtelen rosszul lett a peronon, majd összeesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

A kiérkező mentők próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Őrjöngött a betörő

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombat délben érkezett bejelentés, hogy a 14. kerület, Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza. A kerületi járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni. 

Elektromos sokkolóeszközt alkalmaztak

A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt a rendőri intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért elektromos sokkolóeszközt és bilincset alkalmaztak vele szemben.

Elvesztette az eszméletét

A 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését.

Életét vesztette a helyszínen

Időközben megérkeztek a rendőrök által értesített mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette, ezért értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is – írja a police.hu.

Soron kívüli boncolás

A soron kívül, még aznap elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be. A halálesettel összefüggésben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek.

Lehet, hogy kábítószert fogyasztott

Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja. Felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért ebben az ügyben a BRFK nyomozást rendelt el.

Jogszerű és szakszerű volt az intézkedés

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt. A soron kívül elvégzett hatósági boncolás megállapítása szerint a halál nem az intézkedés következtében állt be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció