Nem kevesebb, mint hetven alkalommal kért pénzt a vádlott férfi egy tatabányai nőtől, akivel az interneten ismerkedett meg. Közel 2 millió forintot sikerült kicsalnia a társkereső oldalon létrehozott kamuprofillal az áldozatától.

Érzelmi kapcsolatba keveredtek

A Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot a férfival szemben, aki álnevén ismerkedett meg az online felületen a kiszemelt tatabányai nővel, majd miután sikerült érzelmi kapcsolatba keverednie vele, kihasználva hiszékenységét 70 alkalommal kérte, hogy támogassa őt pénzzel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hetente kért pénzt tőle

A csalásokra 2020. július 1. és 2021. május 18. között került sor az ügyészség honlapja szerint. A vádlott heti rendszerességgel kért pénzt a kiszemeltjétől, különböző indokra hivatkozva.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bőséges lista

A listán orvosi költségek, a kórházi tartózkodással kapcsolatos költségek, gyógyszerkiadások, külföldi orvosi kezelés, valamint élelem egyaránt helyet kapott.

Csaknem 2 millió kapott „kölcsön”

A nyomozás adatai szerint 1400 forinttól egészen 200 ezer forintig terjedő összegeket küldött át neki a tatabányai nő, háromszor a férfi lakhelyére küldte el a pénzt postán, 67 alkalommal pedig bankszámlaszámra utalta át a kívánt összeget. A „kölcsönkért” összeg, 1 millió 800 ezer forint sosem került vissza a nőhöz.

Beismerte bűnösségét

A tarnaörsi férfi beismerte bűnösségét, az ügyészség felfüggesztett börtönt kért ellene, azzal a feltétellel, hogy pártfogót rendelnek mellé, valamint kötelezik a nő kárának megtérítésére.

Aljas átverés

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy jelenleg is letartóztatásban van az a férfi, aki a társkeresőkön megismert nőket verte át aljas módon. A férfival szemben most a Komáromi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot. E szerint a férfi kilenc nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, őket becsapta és nekik kárt okozott. Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vett rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. 

Brutális összegek

A nő több részletben, összesen 10.650.000 forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket.

Kölcsön is kért

A férfinak azonban ilyen szándéka nem volt. Ettől a nőtől pénzt is kért kölcsön, illetve ruhát vásároltatott magának, telefonszámlát fizettetett ki úgy, hogy a kölcsön visszafizetését ígérte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció