Fenyegette a rendőröket és többszöri felszólításra sem tette le a nála lévő fegyvereket a férfi, ezért csípőn a járőr tüzet nyitott és a csípőjén megsebesítette a támadót.

Idős bácsit bántalmazott

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába 2023. június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fenyegetés

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai haladéktalanul a helyszínre siettek. A kocsma előtt megtalálták a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki a rendőrök láttán két fegyvernek látszó tárgyat vett elő zsebeiből, majd az egyenruhásokat kezdte velük fenyegetni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem dobta el

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el őket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegő irányába, amire a férfi az egyik a fegyvert eldobta, azonban a másikat az egyenruhások felé tartotta.

Megsebesítette

Ekkor az egyik járőr tüzet nyitott és a csípőjén sebesítette meg a támadót, derült ki a hatóság közleményéből.

Nem életveszélyes

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

Jogszerű volt

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Eljárás folyik

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Külföldön is kábítószert termesztett: Spanyolországban ütöttek rajta a zsaruk a győri drogbárón – videók

Kiemelt kép: Illusztráció