Futás közben, a villamosmegállóban lett rosszul egy férfi Budapesten. A járókelők segítségével mentették meg az életét. A hétvégén saját otthona előtt lett rosszul egy férfi, felesége a kapuban talált rá férje élettelen testére, végül sikerült újraéleszteni az idős embert.

Futás közben esett össze

A Margit-szigetre kérték kedd délelőtt a mentők gyors segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki futás közben lett rosszul. Az egyébként sportos férfi egy villamosmegálló mellett hirtelen összeesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

Szerencsére a megállóban többen voltak, így azonnal a segítségére sietettek. Mentőt hívtak és a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Defibrillátort hoztak

A tapasztalt mentésirányító értesítette a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor járókelőket, amihez hamarosan egy félautomata defibrillátorral felszerelt BKK forgalmi helyszínelő csapat is csatlakozott.

A rendőrök is segítettek

Perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a helyszínen tartózkodó rendőrök adtak árnyékot a tűző nap ellen az életmentőknek.

Kórházba vitték a férfit

„Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a korai sokk végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk” – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A kapuban talált rá férjére

Székesfehérvári otthona előtt lett rosszul az utcán a 70 év körüli férfi. A betegre felesége talált rá a kapuban, mentőt hívott és a telefonos utasítások szerint megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A rutinos mentésirányító instrukciói szerint az asszony azonnal megkezdte az újraélesztést, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak.

Sokáig küzdöttek az életéért

Bár az ellátás még hosszú ideig zajlott, amit a járókelők izgatottan figyeltek, az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Életmentés a termálfürdőben

Vasárnap, a vásárosnaményi termálfürdőbe egy 70 év körüli férfi úszás közben lett rosszul. A szemtanúk azonnal mentőt hívtak, közben többen is odasiettek, köztük két szabadnapos orvos is, akik az úszómester segítségével kiemelték a beteget a vízből és megvizsgálták.

Szabadnapos orvosok segítettek

A férfi ekkor már nem lélegzett, így a tapasztalt belgyógyász és sebész egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/OMSZ