Mezőladányban történt az a tragédia, aminek következtében két férfi vesztette az életét. Az egyik egy aknában lett rosszul a gázoktól. A másik segíteni akart neki, de ő is rosszul lett, és később meghalt.

Komposztálót takarítottak

Egy hete borzasztó tragédia történt Mezőladányban. Két férfi egy komposztáló aknát takarított, amikor egyikük, egy fiatal férfi rosszul lett a gázoktól és elájult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy fiatal férfi lett először rosszul

Idősebb társa megpróbált segíteni rajta és lemászott az aknába, de szinte azonnal elájult ő is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az idősebbet kórházba vitték

A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni mindkettőjüket, de csak az idősebb férfit tudták visszahozni az életbe, aki kómába esett, egy hét után pedig meghalt.

Veszélyes dolog

A hulladék összetétele megváltoztathatja a komposztálni kívánt anyag lebonthatóságát. A benne lévő anyagok olyan gázokat szabadíthatnak fel, amelyek az egészségre ártalmasak. Ennek lett áldozata e a két férfi is.

Védekezni is kell, ha komposztálni akarunk

A kerti komposzthalom a benne lévő háztartási hulladék élelmiszerrel, zöldséghéjakkal, kertből összegyűjtött férges hullott gyümölccsel vonzza a mezei egereket, esetleg patkányokat. Ezek ellen a csapda a megfelelő védekezés, mert mérgezéssel egyéb állatokban is kárt teszünk.

Nézze meg az esetről készült videót

Védeni kell a komposzthalmot

Házi baromfi elől kerítsük el, mert lyukakat túrnak a komposzthalomba. Énekesmadarak, sündisznók nem tudják jelentősen széttúrni a halmot, oldalt kisebb lyukak talán még a szellőzéshez is hozzájárulnak. A meztelencsigák főleg a fehérjedús tápanyagra jönnek, ezeket szintén csapdákkal lehet elfogni (ne mérgezzük, mert pl. a rigók szeretik a csigákat).

Komposztba legutóbb hullát rejtettek

Ahogy a kékvillogó.hu is írt róla. Évekkel ezelőtt megölt férfi holttestére bukkantak a rendőrök egy Pest megyei ház udvarán. A férfi mindent bevallott a rendőröknek, 2018-ban vitába keveredett munkatársával, akit kegyetlen módon megölt, holttestét pedig a komposztálóba dobta. Később azt mondta, üzlettársa külföldre utazott.

A rendőrök nyomozni kezdtek

A nyomozó azonnal jelentette kollégáinak az ügyet és elkezdődött a nyomozás. A rendőrök először feltérképezték a vélt áldozat, valamint a vélt tettes előéletét, lehetséges közös múltját. Kiderült, a két férfi évtizedes baráti és üzleti kapcsolatban állt egymással, közös cégük volt itthon és Németországban is.

Nem tartotta a kapcsolatot a családjával

Az állítólag megölt férfit 2018. óta nem látták ugyan, de eltűnésének körülményei nem adtak okot gyanúra. Testvérével esztendőkkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a kapcsolata, ahogyan korábbi feleségeivel, és gyermekeivel is.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu