Négy évvel ezelőtt megölt férfi holttestére bukkantak a rendőrök egy Pest megyei ház udvarán. A férfi mindent bevallott a rendőröknek, 2018-ban vitába keveredett munkatársával, akit kegyetlen módon megölt, holttestét pedig a komposztálóba dobta. Később azt mondta, üzlettársa külföldre utazott.

Fülest kapott a nyomozó

2022. május 13-án, egy ráckevei nyomozó egyik ismerősétől megtudta, hogy évekkel ezelőtt eltűnt egy holland férfi, aki meghalt és egy szigetszentmiklósi családi ház udvarán ásták el.

A rendőrök nyomozni kezdtek

A nyomozó azonnal jelentette kollégáinak az ügyet és elkezdődött a nyomozás. A rendőrök először feltérképezték a vélt áldozat, valamint a vélt tettes előéletét, lehetséges közös múltját. Kiderült, a két férfi évtizedes baráti és üzleti kapcsolatban állt egymással, közös cégük volt itthon és Németországban is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tartotta a kapcsolatot a családjával

Az állítólag megölt férfit 2018. óta nem látták ugyan, de eltűnésének körülményei nem adtak okot gyanúra. Testvérével esztendőkkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a kapcsolata, ahogyan korábbi feleségeivel, és gyermekeivel is.

Adatokat gyűjtöttek

A Pest megyei rendőrök, nemzetközi segítséggel, megkeresték a holland, valamint a német hatóságokat, adatokat kértek a férfi ismert és lehetséges tartózkodási helyeiről, de mindenhonnan nemleges válasz érkezett.

Kimentek a helyszínre

A nyomozók a friss információ birtokában úgy gondolták, legfeljebb nem találnak semmit, de inkább alaposan szemügyre veszik a bejelentésben megjelölt szigetszentmártoni ház udvarát. A feladat végrehajtásához a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak közreműködését kérték, akik szerszámokkal és markolóval érkeztek a helyszínre.

Jelzett a kutya

A feltárást megelőző terepkutatást 2022. május 25-én kora este kezdték meg, először tetemkereső kutyával. Az eb viselkedése egyértelmű volt, jelzése helyén először markolóval, majd ásókkal, lapátokkal folytatódott a terület megtisztítása.

Előkerült a koponya

Közel 3 órával később, egy méter mélyről került elő az első bizonyíték, egy emberi koponya. A gödör kiásása után sikerült felszínre hozni a holttestet, amelyet soron kívül igazságügyi orvosszakértői vizsgálatokra szállítottak. Halálának pontos okára, idejére szakértő adhat választ.

Markolóval keresték a holttestet

Forrás: police.hu

Beismerte tettét

A helyszíni szemlével párhuzamosan zajlott a ház tulajdonosának előállítása, majd kihallgatása. A 68 éves Z. József beismerte, 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát.

A pénzen vesztek össze

Elmondása szerint anyagi természetű dolgokon vesztek össze, ordibáltak egymással, a vita hevében pedig meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Feje vérzett, de lábra állt, mire Z. József felkapott egy betonvasat és 2-3 alkalommal lesújtott rá, illetve ahogyan ő fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”.

A komposztálóba dobta

A feltehetően már halott áldozata testét ezután talicskába emelte, majd az udvari komposztáló gödörbe borította. Földet halmozott rá, majd mindenkinek azt mondta, a férfi külföldre utazott.

Letartóztatták a férfit

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a 68 éves Z. Józsefet, egyben kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság 2022. május 27-én elrendelt.

Az udvarban végzett feltárásról a rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu