Életmenő műtétre volt szüksége annak a 60 év körüli férfinak, aki egyszerűen csak besétált az Országos Mentőszolgálat ügyeletére Biharkeresztesen, még a hónap elején.

Fájt a mellkasa

A férfinek fájt a mellkasa, ám panaszait jócskán alábecsülte, ennek ellenére besétált az Országos Mentőszolgálat sürgősségi ügyeletére, ahol az egyik mentőtiszt – szerencséjére – azonnal felismerte a tüneteket, derül ki az OMSZ Facebook posztjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Infarktusa volt

A férfi azonnal megvizsgálták, s kiderült: éppen szívinfarktusa volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkezdték az életmentő ellátást

A poszt tanúsága szerint a szakember azonnal megkezdte az életmentő ellátást, mindeközben pedig az elkészült EKG-t továbbították a kardiológiai centrumba.

Ez is érdekelhet:

A beteg fogadása

A szakorvosok nem csupán a diagnózisban és az alkalmazott terápiában erősítették meg a helyszínen levő mentőtisztet, hanem fel is készülhettek a beteg fogadására.

Ne hagyd ki!

Életmentő műtét

A férfit végül stabil állapotban, esetkocsival szállíthatták kórházba bajtársaink, ahol azonnal életmentő műtéten esett át – derül ki az OMSZ bejegyzéséből. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Budapestkörnyéke.hu