Egyre valószínűbb, hogy nem bűncselekmény áldozata lett az a csecsemő, aki kedd reggel született Rohodon és édesanyja azt állítja, hogy nem tudott terhességéről. A helyiek szerint Henrietten semmi sem látszott, 3 gyermeket nevelt férjével, mert úgy tudták nem lehet közös babájuk.

Csecsemőholttestet találtak

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, holtan találtak kedden egy csecsemőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rohodon. A kislány aznap reggel született, édesanyja azt állította, nem tudott arról, hogy gyermeket vár. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárták az utcát

A faluban hajnali ötkor mentőautó és rendőrségi gépkocsik jelentek meg. Az utca érintett szakaszát lezárták – az elsődleges információk szerint ugyanis bűncselekmény történhetett.

Nem tudták újraéleszteni a csecsemőt

Hajnalban, a férj tárcsázta a 112-t, hogy a felesége szül. A segélyhívó küldte a mentőket a helyszínre. Ők próbálták újra éleszteni a gyereket, de nem jártak sikerrel.

3 gyermeket neveltek

Henriett és férje nagyon szeretett volna közös gyereket. De az nem jött össze. A fiatal pár a nevelőszülői hálózatba belépve ez év tavaszától három gyermek neveléséről gondoskodott. Csakhogy a fiatalasszony ekkor már terhes volt, amiről ezek szerint nem tudott.

Fodrászként dolgozott

A helyiek szerint az asszonyon semmi nem látszott. A szülés előtt egy nappal még vidáman sétálgatott nevelt gyermekeivel. Fodrászként dolgozott Rohodon, keddre is voltak előjegyzett vendégei, ez is azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem arra készült, hogy gyermeke fog születni.

Ki sem tudták hallgatni a nőt

Az asszonyt jelenleg kórházban ápolják, a rendőrök még ki sem tudták hallgatni. A babát soron kívül igazságügyi orvosszakértő boncolja, az ő feladata, hogy megállapítsa a halál okát, illetve, hogy egyáltalán élve született-e a pici.

Emberölés miatt nyomoznak

A nyomozók jelenleg emberölés miatt nyomoznak, de ez változhat, hisz a beérkező adatok függvényében dönthetnek másképp is.

Rejtett terhesség

A rejtett terhesség sokak számára hihetetlennek tűnik, pedig valóban létezik, sőt, nem is olyan ritka dolog. Gyakrabban fordul elő, mint azt sokan gondolnák, minden 475 terhességre jut egy rejtett terhesség.

Nem észlelik a terhesség jeleit

Ezek a kismamák gyakran nem észlelik a terhesség tipikus tüneteit, ha pedig mégis, akkor azt nem terhességként azonosítják. Nem észlelnek reggeli rosszullétet, nem nő meg a hasuk, nem híznak jelentős mértékben, és nem találják furcsának a menstruáció elmaradását sem, mert eleve rendszertelenül menstruálnak. Sokszor a magzat mozgását sem észlelik, ha pedig mégis, azt gyomorpanaszoknak tudják be.

Molett nőknél gyakoribb

Az egyik kockázati csoport a túlsúlyosaké, ugyanis az elhízott nők kevésbé veszik észre a terhesség alatti fizikai változásokat. A rohodi nő pedig alacsony, meglehetősen molett nő, így előfordulhat, hogy nála is rejtett terhesség állt fent.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem szándékosan okozhatta a baba halálát

Kicsi a valószínűsége, hogy szándékosan okozták volna a baba halálát – inkább a tudatlanság, a hozzá nem értés, szülés közbeni baleset volt a hibás, amihez nagyban hozzájárulhatott az édesanya traumája – írja a Frissmédia.hu

Kiemelt kép: illusztráció