Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki heteken át bántalmazta beteg, magatehetetlen édesanyját 2017-ben.

Életveszélyt okozó testi sértés

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 66 éves vádlottat.

Az asszony nagyon legyengült

A férfi édesanyját tüdőgyulladás miatt ápolták kórházban, ahonnan 2017. július 14-én legyengült állapotban került haza. A vádlott az önmagát ellátni képtelen asszonyhoz költözött, akinek az állapota egyre romlott, ágyhoz kötötté és önálló mozgásra alkalmatlanná vált. A vádlott részt vett édesanyja ellátásában, de heti két alkalommal szociális gondozó is járt hozzá.

Ezek most a KékVillogó legfrissebb hírei

Egyre feszültebb lett a kapcsolat

A rendszeresen alkoholt fogyasztó vádlott és édesanyja kapcsolata egyre feszültebbé vált, majd szeptembertől egészen október 20-áig a férfi többször szidalmazta az ágyban fekvő, magatehetetlen asszonyt, és bántalmazta is. A sértettet legalább háromszor úgy megütötte, hogy koponyaűri vérzést okozott neki, emellett nyakát, mellkasát, hátát is ütlegelte.

Folyamatos bántalmazások

A bántalmazások nyomait látva a gondozónő értesítette az asszony háziorvosát, majd a sértettet – életveszélyes sérülésekkel – kórházba vitték. Az asszonyt csak 2018 februárjában engedték ki a kórházból, egy idősotthonba került, ahol december 1-jén elhunyt. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és az asszony halála között nem volt közvetlen ok-okozati összefüggés.

FRISS: “Kaptam egy új életet…” a halál torkából jött vissza a 24 éves koronavírust túlélő vízilabdázó

Beismerő vallomás

A vádlott az elsőfokú eljárás végén beismerő vallomást tett, azt mondta, megbánta tettét, de azt tagadta, hogy ököllel ütlegelte volna anyját.

Ezt is érdemes elolvasnod: “Agyonverlek” Kiráncigáltak a boltból egy 64 éves asszonyt, mert lecsúszott a maszkja

Súlyosabb büntetés

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott négyéves börtönbüntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró kifejtette, az ítélőtábla a kiszolgáltatott, védtelen sértett bántalmazása miatt indokoltnak látta a férfira a középmértéknek megfelelő büntetés kiszabását.

Kiemelt kép: Illusztráció