A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint 2022. október 13-án házastársát és két gyermekét akarta megölni.

Összevesztek

A nyomozás adatai szerint a férfi enyingi otthonukban, szóváltást követően a házastársát megöléssel fenyegette. A hanyatt fekvő sértettre ült, két kézzel a nyakát szorítva fojtogatta és azzal fenyegetőzött, hogy sokáig fogja kínozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyre indulatosabb lett

A nő aktívan védekezett, amelytől a férfi indulatosabbá vált, és miután már a két gyermekük megölését helyezte kilátásba, a nőt a telefon töltőzsinórjával tovább fojtogatta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fojtogatta a feleségét

A gyermekek észlelték a történteket, és a nő arra kérte őket, hogy telefonon hívják a rendőrséget. A férfi a gyermekektől elvett három mobiltelefont, a nőt pedig tovább fojtogatta.

Késsel ment a gyerekek után

A gyermekek a házból elmenekültek, azonban a férfi a konyhából magához vett egy 20-25 cm pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult.

Bezárta

A gyanúsított azért, hogy a nő ne tudja megakadályozni a cselekményét, őt a házba bezárta, a kulcsot pedig az udvaron eldobta. A nő a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért.

Jöttek a rendőrök

A rendőrök a bejelentésre a férfit az ingatlan előtt elfogták, aki még a rendőrök előtt is a hozzátartozói megölésével fenyegetőzött.

Ezt kérte az ügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mert a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint, hogy az általa megkísérelt bűncselekményt szabadlábra kerülése esetén befejezné. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a hozzátartozói befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás sikerét meghiúsítaná.

Letartóztatták

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Szóváltásból tragédia: ezért oltotta felesége életét a 65 éves férfi

Kiemelt kép: Illusztráció