A Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést azon vádlott büntetőügyében, aki ittasan, maradandó fogyatékosságot okozva megverte, majd megrugdosta áldozatát.

Együtt ittak

Az ügyészség közlése szerint a Tolna megyei településen élő férfi 2019. októberében együtt italozott az édesanyjával párkapcsolatban álló sértettel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elindulta haza

A sörözőből az esti órákban hazaindultak. Útközben a vádlott felszólította a sértettet, hogy adjon neki pénzt azért, mert anyjával kapcsolatot létesített.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ököllel ment először neki

Az ittas férfiak között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott ököllel megütötte a sértettet, majd az úttestre eső áldozatát acélbetétes munkavédelmi bakancsával többször nagy erővel fejbe rúgta.

Maradandó fogyatékosság

Végül pénzét és értékeit magához véve távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett. Életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Bűnös

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint egy másik, későbbi elkövetés okán garázdaság vétsége miatt mondta ki bűnösnek. Ezért 10 év szabadságvesztésre ítélte.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért terjesztett elő fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A védelem az emberölés bűntettének kísérlete tekintetében felmentés iránt fellebbezett.

12 év

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a mai napon hozott jogerős ítéletével a vádlott büntetését 12 év szabadságvesztésre súlyosította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Maradandó fogyatékosságot okozott, amikor 120 km/h-val ütközött frontálisan egy rendőrautóval menekülés közben – eldőlhet a férfi sorsa

Kiemelt kép: Illusztráció