A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. Gyula 65 éves csengeri lakos ellen.

Meghalt a feleség

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. október 20-án este lakóházukban előzetes szóváltást követően egy késsel több alkalommal megszúrta feleségét. A 61 éves nő az őt ért támadás következtében életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beismerte

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a megyei rendőr-főkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerte tettét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőrségi fotó:

Őrizetbe vették

A nyomozók a 65 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására az illetékes ügyészségen.

Videó:

Gyilkosság a Hős utcában

Amint azt a Kékvillogó is megírta szerdán tűz ütött ki egy lakásban Budapest 10. kerületében. A szomszédok betörték az ajtót, az ott lakó asszonyt holtan találták. A tettes elfogásáról készült videót a cikk végén megnézheted.

Szerdán történt az eset

Október 19-én szerdán reggel 9 óra környékén a Hős utcából érkezett egy bejelentés a rendőrségre. Miután a rendőrök gyanúsnak találták a körülményeket, Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

Felismerhetetlenségig összeégett az asszony

Az ott lakó asszony teste a felismerhetetlenségig összeégett. Fojtogatásra utaló nyomokat és szúrásnyomokat találtak a mellkasán.

Így akarhatta a tettes eltüntetni a nyomokat

A tűz a bűncselekmény elkövetése után keletkezett. A tettes így szerette volna megnehezíteni a nyomozók munkáját. Nem járt sikerrel, a bűnügyi technikusok rögzítették a helyszínen talált nyomokat. Az életvédelmi nyomozók kihallgatták a lehetséges tanúkat és minden adatot begyűjtöttek, amit csak lehetett.

Összeállt a kép, hogy ki lehet a tettes

Az információmorzsák alapján egy férfi után indultak a nyomozók, ám nem volt otthon. Este, 20 óra környékén találták meg a Keleti pályaudvar közelében. Egy rokonánál volt az élettársával.

Nem tudtak ellenállni

Gyorsan kattant a férfi és a nő kezén a bilincs, így idejük sem volt arra, hogy ellenálljanak az intézkedésnek. A Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központba szállították őket. A feltételezett tettest, S. Ferencet még az éjszaka folyamán kihallgatták, aki nyereségvágyból követhette el szörnyű cselekedetét.

A bizonyítékok láttán beismerte, mit tett

Miután megmutatták S. Ferencnek a bizonyítékokat, belátta, hogy nincs értelme tagadnia a tettét. Beismerő vallomás tett, amelyben azt állította, ismerte a 67 éves nőt. Korábban az asszony anyagilag többször is kisegítette, S. Ferenc pedig tudta, hogy sok pénzt tart otthon az áldozata.

Benyitott és többször is megszúrta

Szó nélkül benyitott az asszonyhoz október 18-án este, majd késével többször is megszúrta. A lakásban talált pénzzel, valamint egy mobiltelefonnal hagyta el a lakást, a kést és a lakás kulcsát pedig elrejtette.

Másnap visszament eltüntetni a nyomokat

A rákövetkező nap reggelén úgy döntött, hogy élettársával eltünteti a cselekedete nyomait. A kulcs birtokában bejutottak a lakásba, majd átkutatták, hátha találnak még pénzt. Végül a berendezési tárgyakat több helyen meggyújtották, és rokonaiknál rejtőztek el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További részletek ebben a cikkünkben:

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a Hős utcában oltotta ki egy 67 éves asszony életét

Kiemelt kép: police.hu