A rendőrök meg akarták állítani egy közúti ellenőrzés során, ő azonban fékezés helyett inkább a gázba taposott.

Az előzményekről

Még 2022 márciusában történt az az eset, amikor egy 21 éves férfit akartak megállítani a rendőrök, hogy igazoltassák. Szolnokról Miskolcra tartott a gépkocsi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem engedelmeskedett

A fiatalember nem állt meg Miskolcon a rendőrök jelzésére, hanem továbbhajtott. Beletaposott a gázba, hogy lerázza magáról a rendőröket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyszer már elmenekült

Az egyik rendőr felismerte, hogy ugyanarról az autósról lehet szó, akit egy hónappal korábban is meg akart állítani. A sofőr akkor kikerülve a rendőrt elhajtott.

Jelentősen túllépte a sebességhatárt

A megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 120 km/h-s sebességgel menekült a rendőrök elől a lengyel rendszámos autóval a férfi.

Nekiment a szemből érkező rendőrautónak

Mint utóbb kiderült, nem volt érvényes jogosítványa a 21 éves férfinak, aki frontálisan ütközött az üldözésbe bekapcsolódó rendőrautónak, amely megkülönböztető fényjelzést is használt.

Segítségnyújtás nélkül elmenekült

A férfi kiszállt az autójából, majd nem foglalkozott azzal, hogy megsérültek-e a rendőrök. E helyett az út menti füves terület irányába menekült.

Többen is megsérültek

A fiatalember egyik utasa súlyosan megsérült a baleset következtében, csakúgy, mint a szolgálati autóban utazó két rendőr.

Erre számíthat a 21 éves férfi

A férfi jelenleg is letartóztatás alatt áll. Ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, a bíróság halmazati büntetésül nyolc év börtönbüntetésre és hat évig tartó közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélheti.

Egy térfigyelő kamera felvette a balesetet

A lenti képsorokon látható, hogy a rendőrautó lassít, miközben a szemből érkező férfi fékezés nélkül nekihajt a szolgálati autónak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt tekinthető meg a videó

Kiemelt kép: Az összetört rendőrautó – Forrás: Magyarország Ügyészsége