Puszta szórakozásból kis híján megölték ismerősüket az ünneplő fiatalok. Az évek óta húzódó ügyben nemrégiben hozott jogerős ítéletet a bíróság. Felfüggesztett börtön helyett ténylegesen a rácsok mögé kell vonulnia a kegyetlen bandának.

Három éve egy társaság egyik tagjának a 18. születésnapját ünnepelték. Mindannyian részegek voltak, így támadtak rá ismerősükre, a közelben bicikliző, értelmi sérült, epilepsziás fiúra – derül ki az RTL híradójából.

Válogatott módszerekkel alázták meg

Körbevették és több alkalommal testszerte megrúgták, majd kinevették, gyalázó és sértő megjegyzésekkel, majd testének levizelésével megalázták – ismertette a tárgyalóteremben a bíró a fiatalok tetteit. Mindezt levideózták, majd a felvételt közzétették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiélték magukat, majd egyszerűen az út szélén hagyták

Miután a részeg fiúk kiszórakozták magukat, a hideg novemberi időben magára hagyták a megalázott áldozatukat a dabasi sportpályán. Otthonról aztán mégis mentőt hívtak hozzá, de azt hazudták, hogy a barátjuk részeg, azért nem mozdul.

Majdnem gyilkosság lett a tortúrából

A diszpécser csak tanácsokat adott nekik, de mentőautó nem indult a helyszínre. A bíróság szerint nem a támadókon múlt, hogy áldozatuk nem halt meg.

Elsőfokon még nem kellett börtönbe menniük

Első fokon felfüggesztett börtönt kaptak, és olvasónaplót kellett írniuk A Legyek Ura című regényből. A másodfokú bíróság ezen változtatott: az elsőrendű vádlott esetében kettő év hat hónap letöltendőre, a másod- és harmadrendű vádlottak vonatkozásában három-három év letöltendőre súlyosbította az ítéletet.

Elsírta magát az egyik elítélt

Csütörtökön csak az akkori születésnapos fiú volt ott a tárgyaláson. A jogerős ítélet kihirdetése alatt elsírta magát. A fiatalt sokkolta hír, hogy legkésőbb januárban börtönbe kell mennie.

A másik tettesnek állítólag megváltozott az élete

A harmadrendű vádlott – aki a bántalmazásról készült videókat feltette a netre – azt mondta, hogy teljesen megváltozott az élete. Ismerősei, barátai elfordultak tőle, és az iskolából is kirúgták. Azt reméli, tanulmányait később még be tudja fejezni.

Súlyos büntetést akarta az ügyészség

A Blikk beszámolója szerint a vádhatóság mindenképpen letöltendő, 6-10 év közötti börtönbüntetést tartott volna megfelelőnek. Ezt osztotta a bíróság is, azonban jóval kevesebbet szabott ki.

Nem is kellettek a beismerő vallomások, a videók mindent elmondtak

A bíróság álláspontja szerint nem volt szükség besimerő vallomásokra, a bizonyítékul beszerzett videók magukért beszéltek. Ezek alapján lehetett beazonosítani, melyik elkövető pontosan mit tett, nem volt értelme a tagadásnak, mellébeszélésnek.

Hiába bocsátott meg a sértett, ez nem hatotta meg a bíróságot

A bírói tanács döntése szerint egy ilyen támadást nem lehet megúszni letöltendő börtön nélkül, a fiatalok pedig a szabadulásuk után is pártfogói felügyelet alá kerülnek majd.

Ha ismerik a Legyek urát, talán meg sem történt volna

Enzsöl Péter, a harmadrendű vádlott ügyvédje a Blikknek elmondta: számítottak arra, hogy a bíróság nem hagyja helyben a korábbi, felfüggesztett szabadságvesztésről szóló ítéletet. A vádhatóság különleges mellékbüntetéséről a jogász azt mondta: ha a fiatalok ismerik a regényt, talán nem történt volna meg az eset.

Még otthon karácsonyozhatnak, de utána be kell vonulniuk

A lap úgy tudja, a három fiatal a karácsonyi ünnepeket még családi körben töltheti, utána viszont be kell vonulniuk a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció