A mosonmagyaróvári nyomozók garázdaság vétség miatt hallgatták ki a helyi férfit. A történtek szerint az idős férfi ok nélkül támadta meg az áldozatát.

Ok nélkül fújt a támadó

A mosonmagyaróvári rendőröket  2020. december 29-én 16 óra 50 perc környékén riasztották azzal kapcsolatban, hogy egy ismeretlen férfi ok nélkül paprikaspray-vel lefújt és lábszáron rúgott egy másik embert – írja a Kisalföld.

Mosonmagyaróváron történt az eset:

Ez is érdekelhet

Nem volt előzménye a fújásnak

Amikor kiértek a járőrök, a sértett a helyszínen elmondta az egyenruhásoknak, hogy minden ok nélkül támadott rá a paprikaspay-vel az idős férfi. A bántalmazott elmesélte, hogy a garázsából indult haza, amikor találkozott a családjával, valamint egy szomszéddal, akinél egy kutya is volt.

A semmiből robbant ki a vita

A társaság beszélgetésbe kezdett, majd odaért hozzájuk egy ismeretlen férfi, aki megjegyezte, hogy nem szabad csoportosulni az utcán, és rövid szóváltást követően kétszer is megrúgta a sértettet, majd előkapott egy paprikaspray-t és áldozata szemébe fújt. Az idős férfi ezek után távozott a helyszínről.

Ez is érdekelhet

Azonosították az elkövetőt

A mosonmagyaróvári egyenruhásoknak sikerült beazonosítaniuk a feltételezett támadót, majd a  67 éves, helyi férfit garázdaság vétsége miatt december 30-án gyanúsítottként kihallgatták. Az idős férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Paprikaspray

A könnygáz egy kémiai úton előállított anyag, amelyet elsősorban rendvédelmi szervek alkalmaznak tömegoszlatás céljából. A magyar jogszabály szerint közterületen legfeljebb 20 gramm töltőtömeget nem meghaladó “kapszaicin” (pepper) hatóanyagot tartalmazó spray-t lehet viselni, rejtett módon.

A könnygáz hatása

A paprikaspray csípős könnyezést, nehézlégzést, fejfájást, hányingert, vörösséget és a szaglás gyengülését okozhatja.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke

Forrás: Kisalföld, Wikipédia