A vírushelyzet és a kijárási korlátozások következtében 2020-ban visszaesett a közlekedési balesetek száma, azonban az év során így is sokan vesztették az életüket az utakon. Öten haltak meg május végén Balatonkenesénél, augusztusban pedig Tamási és Hajdúnánás közelében is három halálos áldozatot követelt egy-egy frontális ütközés

Kisbusz utasai haltak meg a 710-es főúton májusban

A legsúlyosabb baleset május 28-án korán reggel következett be Veszprém megyében, a 710-es főút balatonkenesei elkerülőjén, ahol egy munkásokat szállító kisbusz és egy pótkocsis teherautó ütközött frontálisan.

Fotó: Police.hu

Öt halálos áldozat egy rosszul kivitelezett előzés miatt

A kisbusz Balatonakarattya felől Balatonfűzfő irányába haladt, amikor vezetője az előtte haladó kamion előzésébe kezdett, majd fékezett, azonban összeütközött a vele szemből érkező és már vészfékező, az útpadkára lehúzódó tehergépkocsival. Az iszonyú erejű ütközés következtében a kisbuszban utazó kilenc személy közül öten a helyszínen életüket vesztették, négyen pedig életveszélyesen megsérültek. A pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltóknak összesen nyolc személyt kellett feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítani a roncsból.

Fotó: Police.hu

Szintén hárman vesztették életüket Hajdúnánás közelében az augusztus huszadikai hosszú hétvégén

Három személyautó ütközött rohant egymásba augusztus 24-én este Hajdúnánás és Hajdúdorog között, a 3502-es úton. A sérültek a roncsba szorultak, őket a hajdúböszörményi és hajdúnánási hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mentőszolgálat hat embert szállított kórházba, hárman pedig a helyszínen életüket vesztették.

Fotó: Hajdúnánás HTP

Rosszkor végrehajtott előzés okozta a tragikus kimenetelű balesetet

Az Opelt vezető 29 éves sofőr előzni kezdte az előtte haladó Daciat, azonban elnézhette a távolságot, szemből ugyanis felbukkant egy Suzuki. Az azt vezető 60 éves hajdúnánási asszony ugyan még megpróbálta félrerántani a kormányt, de már késő volt: az Opel, a Dacia és a Suzuki egymásba rohantak. Az ütközés olyan hatalmas erejűnek bizonyult, hogy az Opel vezetője és mellette ülő felesége azonnal meghaltak, ahogyan a Suzukit vezető asszony is életét vesztette. A szemtanúk szerint a két kocsi valósággal megsemmisült.

Fotó: Hajdúnánás HTP

Augusztusban végén Tamási és Szakály között három személy hunyt el egy frontális karambolban

Augusztus 30-án délelőtt a 65-ös főúton történt egy rendkívül súlyos baleset, melynek során hárman meghaltak, további két személyt pedig kórházba szállítottak a mentők. Egy Opel típusú személygépkocsi közlekedett Szekszárd irányából Tamási felé, amikor eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és összeütközött a szemből közlekedő Ford típusú autóval.

Fotó: Police.hu

Az öt utasból csak ketten élték túl a borzalmas ütközést

Az Opelt egy 62 éves férfi vezette. A hátsó ülésen utazott 59 éves felesége és 22 éves lánya, ők olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A Fordot egy 66 éves férfi vezette, aki szintén elhunyt a baleset következtében, utasa egy 53 éves nő, illetve az Opel vezetője súlyos sérülésekkel került kórházba. A Fordot vezető férfi kivételével valamennyien használták a biztonsági övet.

25 tonnás kőszállító nyergesvontatóba rohant egy Renault Vértesboglár közelében

Június 8-án a reggeli órákban egy Renault Thalia típusú személyautó három utassal, fékezés nélkül egy kőzúzalékot szállító tehergépjárműbe rohant a 8126-os úton Vértesboglár és Bodmér között. A személygépkocsi ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol éppen a megpakolt teherautó érkezett. A teherjármű vezetője hatalmasat fékezett, próbálta elkerülni az ütközést, ellenkormányzott, ennek ellenére a bal oldali forgalmi sávban fél-frontálisan összeütköztek.

Fotó: Police.hu

Két személy kirepült a személyautóból és azonnal szörnyethalt

A baleset során egy 38 éves bodméri férfi és egy 35 éves csákvári nő kirepült az autóból, ők olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen meghaltak. Egy 21 éves fiatal férfit pedig mentőhelikopter vitt kórházba életveszélyes sérülésekkel, miután a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a felismerhetetlenségig összetört autóból, melynek a bal oldala teljesen leszakadt. A tehergépjármű vezetője szerencsére csak könnyebben sérült meg.

Fotó: Police.hu

Fiatal pár száguldott a halálba Bácsbokod és Baja között május végén

Egy Fiat Punto személygépkocsi közlekedett az 5501-es számú úton Bácsbokod felől Baja irányába május 30-án reggel. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol – az út 64.888-as méterénél – frontálisan nekiütközött egy katonai tehergépkocsinak.

Fotó: Police.hu

A teherautó szinte eltiporta a jóval kisebb személyautót

A teherautó métereken át tolta maga előtt a Fiatot, mire végül meg tudott állni. A Punto a becsapódás következtében kigyulladt, a tüzet a bajai hivatásos tűzoltók oltották el. A baleset következtében az autót vezető 20 éves csátaljai férfi, valamint utasa, egy 21 éves bácsalmási nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kiemelt kép forrása: Deltahirek.hu