Darázs okozott balesetet Veszprém vármegyében, közölte az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Mint írták: gyermekeivel utazott az a családapa, aki Dudar és Csetény közt egy autóba repült darázs miatt az árok felé húzta a kormányt és három gyermekével szenvedett balesetet.

Autóba repült a darázs

Gyermekeivel utazott az a családapa, aki Dudar és Csetény közt egy autóba repült darázs miatt az árok felé húzta a kormányt és három gyermekével szenvedett balesetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Perceken belül jött a segítség

A mentősök perceken belül helyszínre értek, megvizsgálták és ellátták az autó utasait, akik a bekötött biztonsági öveknek köszönhetően könnyebb sérüléseket szereztek az ütközésben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kórházba vitték őket

A sérülteket végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzése

Lódarázs támadott

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt. A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála. – írta korábban a Kékvillogó.hu

Életmentő applikáció

Az esetről a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. számolt be, mint írták a férfi felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányítóval.

Mentőhelikoptert is riasztottak

Az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is.

Közös segítség

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítóink közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a beteg megtalálásában.

Gyalog indultak

A beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult a beteg megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat.

Megtalálták

Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a beteg állapotának stabilizálása. Ellátást követően a földi mentőkkel közösen sikerült a beteget eljuttatni egy olyan területre, ahová a helikopter átrepülése után a beteget már a légi járműbe helyezhettük, majd stabil állapotba a területileg illetékes kórházba szállítottuk.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Országos Mentőszolgálat