A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki hosszú időn át testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait, és molesztálta a kislányát, írja az ügyészség. Az anyát is bűnösnek találták.

Két gyerekük volt

Az ítélet szerint a házaspár egy sopronkőhidai lakásban együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiúkat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Három éve megromlott a házasságuk

A házasságuk 2008. évtől megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, lelkileg gyötörte. Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi voltak, sírva kérték apjukat, hogy fejezze be.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket

A férfi a gyerekeket nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket. Amikor az anya a védelmükre kelt, őt is bántalmazta. A gyerekek gyakran éhesen érkeztek az óvodába, iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről.

Világgá mentek

2018 nyarán a a testvérek hátizsákkal világgá mentek, de egy szomszéd hazakísérte őket. A férfi 2015-től 2018 őszéig fenyegetéssel intim cselekmény elvégzésére is kényszerítette a lányát.

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott

A Győri Törvényszék az apát 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba.

Az anyát is elítélték

Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntette. A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. – írta az RTL.hu

Öt évvel ezelőtti eset miatt emeltek vádat

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, öt évvel a gyermekbántalmazások után vádat emeltek a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola volt igazgatójával szemben, aki a héten még nevelőként dolgozott egy fővárosi kollégiumban – tudta meg a 24.hu.

Polgármester volt, kislányt is megütött

Több tanár és szülő mondta el korábban a 24.hu-nak, hogy Újkenéz egykori polgármestere még 2018-ban azt állították, hogy több gyereket, köztük egy kislányt megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el.

Az utolsó eset öt éve történt

Az utolsó hasonló eset 2018. április 13-án történt, amikor Putnoki kettesben maradt egy 13 éves roma fiúval az igazgatói irodában. A szobában a konfliktus tettlegességig fajult, az igazgató pedig feljelentette a diákot. Később viszont kiskorú veszélyeztetése miatt az igazgató ellen is nyomozást rendeltek el. Az egyik pedagógus hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja: „Ne bántson, igazgató úr!” A gyerekkel szembeni eljárást végül hamar megszüntette a nyomozó hatóság, az igazgató ellen pedig végül idén májusban vádat emeltek.

Hét rendbeli vád az igazgató ellen

A vád szerint a vádlott egy budapesti általános iskolában, „fegyelmezési céllal” hét – akkor 10 és 15 év közötti – diákkal szemben alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést. Több esetben felpofozta, arcon ütötte a kiskorúakat, illetve hajukat és pajeszukat húzva fenyítette őket.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/Freepik