Elképesztő esemény miatt nem közlekedett ma hajnalban a Rákosról Pilisvörösvárra és a Pilisvörösvárról Rákosra induló egyik hajnali vonat: Budapest 15. kerületében, Újpalota megállóhelynél egy vágányon hagyott autó akadályozta a közlekedést, egészen az eltávolításáig. A járművet a Katasztrófavédelem emelte le 5 órára.

Vágányon hagyták az autót

Újpalota megállóhelynél egy vágányon hagyott autó akadályozta a közlekedést az eltávolításáig. Emiatt szünetelt a vonatforgalom. A Katasztrófavédelem emelte le 5 órára. A történtek miatt a Mávinform tájékoztatása szerint a Rákosról 5:05-kor Pilisvörösvárra és a Pilisvörösvárról 5:52-kor Rákosra induló S76-os vonat (3210, 3229) nem közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felelőtlenség

Egyelőre nem érkezett információ arról, hogy mit keresett a sínen a jármű, mint ahogy az sem derült ki, keresik-e az autó gazdáját. A helyiek szerint megint egy felelőtlen ember szórakozott, ami más időpontban könnyen komolyabb balesethez vezetett volna.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Leszakadt a felsővezeték

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg néhány napja, hogy leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetelt a forgalom; a ceglédi vonalon ezért jelentősen nőtt a vonatok menetideje. Később kiderült: a felsővezeték mintegy 150 méteren szakadt le, így a helyreállítás hosszabb ideig tartott. A hőségben nehezen viselték az emberek a várakozást és a bizonytalanságot.

Négy órája vártak

„Mikkora varható a buszpótlás? A Budai úti iskola megállójában meg fog állni a pótló? Van olyan is aki kisgyerekkel 4 órája itt vár…” – írta egy kétségbeesett szülő.

Hangos csattanás

Telex egyik olvasója arról számolt be, hogy a Szegedi Napfény IC vonaton ült, amikor Cegléd után hangos csattanást hallott, nem sokkal később pedig a vonat a nyílt pályán megállt. Az utasoknak annyit mondtak, hogy leszakadt a felsővezeték, és addig a vonatban kell várakozniuk, amíg segédmozdony nem érkezik. Mindezt úgy, hogy kint több mint 30 fok volt.

Fatális véletlen

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról februárban, hogy egy fatális véletlennek köszönhetően két vonat is megállt Budaörsön és nem tudott tovább menni. A történtek miatt hatalmas káosz alakult ki, Budaörs és Kelenföld között csak másnap indult újra a közlekedés.

Letört az áramszedő

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. És ez még csak az első probléma volt ezen az estén. 

Betörött a szélvédő

Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött. A történtek miatt mindkét vonat Budaörsnél vesztegelt.

Fagyoskodó utasok

Természetesen a történtek nem arattak osztatlan sikert a vonattal utazók körében. „A lányom is vonattal jár. Most is Budaőrsön fagyoskodnak. Bemondani nem kell ám semmit. Minden héten van valami. A MÁV Európa szégyene” – írta egy dühös hozzászóló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció