T. Péter vezette azt a buszt, amely januárban brutális sebességgel egy fának csapódott Heves megyében. Szerencsére senki nem halt meg a balesetben. Néhány nappal ezelőtt azonban a 46 éves férfit halálra gázolta egy autó nem messze a házától.

Buszbaleset Lőrincinél

Amint arról a Kékvillogo.hu is beszámolt, januárban brutális buszbaleset történt Heves megyében. Az utasokkal teli jármű iszonyatos sebességgel csapódott egy fának. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

Rosszul lett a sofőr

A balesetet akkor a sofőr rosszulléte okozta, ezért ment neki busz a fának. A jármű az ütközés során totálkáros lett, mégis a balesetben senki sem vesztette életét.

Furcsa hörgést hallott

“Régi babona nálam, hogy jó lesz a napom, ha elöl ülök, nem a sofőr mögött” – mesélte akkor az egyik utas, aki az út közben egyszer csak egy hangos hörgésre lett figyelmes. A nő megijedt a hangtól, attól meg pláne, hogy az a sofőrtől érkezett. Nem sokkal később Rafaella látta a buszsofőrön, hogy rosszul van, majd a vezető el is rántotta a kormányt, és áttért a busz a menetirány másik oldalára.

Halálra gázolták a sofőrt

T. Péter volt a busz sofőrje, akit a napokban halálra gázolt egy autós a Zagyvaszántón átszelő főúton. A környékbeliek egy emberként gyászolják Pétert, akit mindenki nagyon szeretett és a közösségért tett munkájáért sokra tartott.

Kitűnő sofőr volt

„Éppen csak felocsúdtam a sokkból, amit a buszbaleset okozott, amikor jött a hír, hogy Pétert elgázolták és sajnos meghalt. Ő volt az egyik legrendesebb ember, akit ismertem, és sofőrként is kitűnőnek számított. Fiatal srác kora óta ismerem, akkor költözött a családjával Zagyvaszántóra. Legalább húsz éve vezetett buszt, csak tett egy kis kitérőt a cégtől, elment egy időre kamionozni.  – mondta egyik kollégája a Blikknek.

Ez az autó gázolta halálra T. Pétert

Forrás: police.hu

Polgárőrként dolgozott

„Hatalmas rutinja volt a vezetésben, amit a hivatásának is tekintett. Emellett a saját településéért is megtett mindent, polgárőrként vigyázta az ott élőket. Nagyon hiányzik a barátom” – mondta a férfi.

A buszbalesetet még mindig vizsgálják

A januári buszbaleset körülményeiről még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A hatósági vizsgálat jelenleg is tart.

Nem dolgozott a baleset után

A 46 éves férfi akkor kórházba került, de állapota szépen javult, mostanában otthon rehabilitálódott és várta, hogy végre újra mehessen dolgozni.

Figyelmeztetni akarta a sofőrt

Március 31-én Péter azonban zagyvaszántói háza közelében a főút mentén tartózkodott, amikor észrevette, hogy egy autós a megengedettnél gyorsabb halad, sőt előz is. Kilépett, hogy figyelmeztesse a vezetőt, hogy vegyen vissza a sebességéből, erre azonban már nem volt módja, mert a kocsi halálra gázolta. Péter a baleset idején nem volt polgárőri szolgálatban, ezért a láthatósági mellényét sem viselte. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ezt a buszt vezette T. Péter – Forrás: Katasztrófavédelem