A profi trafikrabló banda összehangoltan dolgozott. Egy figyelő lesben állt és rádión jelzett, ha mozgást látott, közben a többiek kirámolták a trafikokat. Sok millió forint értékű dohányárut loptak el Gödről, Ürömről, Mendéről. Most egy érdi trafikkal próbálkoztak, de egy rendőrkutya lebuktatta őket.

Hajnali akció

A két férfi április 3-án hajnali 2 óra körül befeszítette egy érdi dohánybolt ajtaját és ablakát, majd bementek. Ezután zsákokba és zacskóba összerámoltak több mint kétmillió forint értékű dohányterméket, és azzal együtt elmenekültek a helyszínről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomkövető kutya

A rendőrségre érkezett bejelentést követően az érdi nyomozók azonnal a helyszínre mentek, szemlét tartottak, adatokat és információkat gyűjtöttek és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomkövető kutyáját is bevetették.

Megtalálta a cuccot

Az Ugri névre hallgató szolgálati eb egy helyszín közeli füves területre vezette őket, ahol ruhadarabokat és az ellopott dohányáru egy részét megtalálták.

Fűben rejtették el a táskát

Trafik rablók Érden
Trafikrablás Érden – Fotó: Rendőrség

Kattant a bilincs

Hamar a rendőrök látókörébe került két férfi, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 43 éves Cs. Zoltán és a 41 éves C. György kezén kora délután már kattant a bilincs, előállították őket.

Letartóztatták őket

Kihallgatásuk során a gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését, sőt mi több, korábban Gödön, Ürömön és Mendén történt dohánybolti lopásról is beszámoltak. A rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Lefoglalták az ellopott dohányárut

Trafikrablás Érden – Fotó: Rendőrség

Harmadik társ

A lopás elkövetésénél harmadik társuk segédkezett, aki a helyszín közelében egy árokban megbújva látta el a figyelő szolgálatot, walkie talkie-n keresztül tartották a kapcsolatot. A jelenlegi adatok alapján kapott társaitól hasonló megbízatást más alkalmakkor is, a rendőrök őt még keresik.

Lopás bűntette

Az Érdi Rendőrkapitányság a két budapesti férfivel szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció