Mai napig retteg Kotrócz Rafaella, aki az első ülésen ült, amikor a busz, amin utazott, nekicsapódott egy fának Lőrinciben múlt hét pénteken. Rafaella halálfélelme nem alaptalan, ugyanis amikor a menetrend szerinti buszjárat balesetezett, a fa csak pár centire állt meg a nő fejétől.

Centiken múlt az élete

Drámai beszámolóban elevenítette fel a lőrinci buszbaleset körülményeit az az édesanya, akinek a fejétől mindössze pár centiméterre állt meg az a fa, amelynek a jármű ütközött. A brutális balesetet vélhetően a sofőr rosszulléte okozta, a busz iszonyatos sebességgel ment neki a fának. A busz az ütközés során totálkáros lett, mégis a balesetben senki sem vesztette életét – írja a Blikk.

Heves megyében történt a baleset

Első ülésre ült

A lapnak megszólaló Rafaella elárulta, hogy a baleset napján is Petőfibányánál szállt fel a buszra, amely a munkahelyére, egy egészségügyi intézménybe szállítja. Az édesanya szokásához hívően az első ülésen foglalt helyet, és így kezdte meg az utat a munkahelye felé. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Furcsa hörgést hallott

“Régi babona nálam, hogy jó lesz a napom, ha elöl ülök, nem a sofőr mögött” – mesélte Rafaella, aki az út közben egyszer csak egy hangos hörgésre lett figyelmes. A nő megijedt a hangtól, attól meg pláne, hogy az a sofőrtől érkezett. Nem sokkal később Rafaella látta a buszsofőrön, hogy rosszul van, majd a vezető el is rántotta a kormányt, és áttért a busz a menetirány másik oldalára.

Nem fékeztek, csak gyorsultak

A többgyerekes édesanya azzal folytatta a rémisztő történetét, hogy érezte, a busz nem lassult, csak egyre gyorsult, és ekkor már érezte, nagy a baj. “Ösztönösen cselekedtem. Bebújtam az ülés alá és imádkoztam, hogy ne haljak meg” – mondta Rafaella, majd hozzátette, minden a pillanat törtrésze alatt történt, emiatt a következő, amire emlékszik, hogy a busz nekicsapódott a fának.

Majdnem őt is elérte a fa

“Felnéztem és akkor láttam, hogy pár centire állt meg tőlem. Ennyin múlott az életem” – idézte fel a sokkoló pillanatokat Rafaella, aki ezután kimászott a járműből, és segíteni próbált az utastársain, akik mind előrerepültek. “Amíg élek, a fülemben lesz, ahogy jajveszékeltek, segítségért könyörögtek” – mondta az édesanya, majd hozzátette, amíg nem jött a segítség, ő próbálta ellátni a vérző utasok sérüléseit.

Segítettek nekik

A durva balesetet észlelte két autós is, akik rögtön az utasokhoz siettek, és felfeszítették a busz ajtaját. Eközben valaki értesítette a mentőket, akik a bejelentést követően szinte azonnal a helyszínre érkeztek. A sofőr ekkor már valamelyest magánál volt, már tudta mozgatni a kezét és a fejét is. Ezt követően a mentők mindenkit elláttak, a legtöbb sérültet kórházba szállították. Rafaella szerint volt olyan utas, akit operálni kellett, volt aki a fogait törte ki, de ő aránylag jól megúszta, csak éjszaka nem tud aludni.

Jobban van a sofőr

A lap úgy tudja, hogy a buszsofőr már jobban van. Ugyanakkor az utasok közül többen is feltételezik, hogy a sofőrnek nem ez volt az első rosszulléte vezetés közben. Rafaellát többen is megkeresték, akik állítják, hogy nem is ez volt az első balesete a sofőrnek. Mindazonáltal a sofőr településének lakói mind rendes embernek ismerik a buszsofőrt, és senki sem feltételezi róla, hogy a betegsége folytán is, de veszélyeztette volna az utasai életét.

Korábban több buszbaleset is történt

A Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy több buszbaleset is történt a közelmúltban: egy 42 éves nő a szemközti sávba áttérve ütközött egy kisbusszal, egy másik buszsofőr a fékberendezés rossz használatával okozott tömegszerencsétlenséget, Óbudán pedig egy busz gyulladt ki és égett szét. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Katasztrófavédelem Facebook