Szinte hősként tekintenek arra a buszsofőrre, aki tegnap hajnalban fának ütközött egy menetrend szerint közlekedő Volánbusszal Lőrincin. A jármű ugyan totálkárosra tört, ám sem a sofőr, sem pedig az utasai nem haltak meg a balesetben.

Hirtelen rosszul lett

Péter pénteken hajnalban indult munkába, ám akkor még nem is gondolta, hogy néhány perccel később brutális balesetet szenved van. A sofőr ugyanis miután elhagyta piactéri megállót hirtelen rosszul lett. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Érezte, hogy nagy a baj

A sofőr érezte, hogy nagy a baj. Azért, hogy a súlyosabb balesetet elkerülje a kormányt félrerántotta. Lehet, hogy ezzel a tettével több ember életét is megmentett, hiszen abba még belegondolni is brutális, hogy mi lett volna, ha mondjuk egy kamionnal ütközik frontálisan, írja a Bors.

Mindenki a balesetről beszél

A környéken mindenki a balesetről beszél, sőt a környéken lakók közül többen el is mesélték, ők mit tapasztaltak. “Egy hatalmas durranásra ébredtem. Én ilyen szörnyű zajt még életemben nem hallottam. Azonnal az ablakhoz rohantam, mert tudni akartam, mi történt. Akkor láttam, hogy a busz pont a házunkkal szemközti öreg fának ütközött. A jármű eleje szinte rátekeredett” – mondta a lap egyik olvasója.

Egy házaspár szintén a csattanásra ébredt

“Eddig azt hittem, hogy ilyenek csak a katasztrófafilmekben történnek. A robajra keltem, és miután kinéztem az ablakon, azonnal felöltöztem. Ez igénybe vett néhány percet. Amire a buszhoz értem, az utasok már leszálltak, de ők mondták, hogy a sofőr még mindig a fedélzeten tartózkodik. Iszonyúan jajgatott, ami különös módon inkább megnyugtató volt, mert legalább annyit tudhattunk, hogy életben van” – mondta József, aki szerint Péter egy igazi hős, ezzel pedig másik is egyet értenek.

Infarktus szerű tünetek

A segítség szerencsére hamar megérkezett. A buszsofőrt a tűzoltók tudták csak kiemelni a roncsból, majd átadták a mentősöknek, akik a hatvani kórházba szállították. A baleset pontos okai egyelőre nem ismertek, ám a Bors információi szerint a sofőr hirtelen rosszul lett, szívinfarktushoz hasonló tüneteket produkált.

Az utasok pánikba estek

A balesetet követően több utas is pánikba esett, többen megsérültek, volt akiknek az orra tört, másnak a végtagjai sérültek, ám szerencsére halálos áldozata nem volt a szörnyű a balesetnek.

Jó vezetőnek ismerik

A buszsofőr két településsel Lőrinci mellett, Zagyvaszántón lakik az édesanyjával és a feleségével. A családi ház kapuját a férfi húga, Anita nyitotta ki a Bors munkatársának. “Amikor kiderült, hogy mi történt, rosszul lett az édesanyám, ezért megkért, hogy jöjjek ide vigyázni rá.”

Hivatásának tekinti a személyszállítást

A lap úgy tudja, hogy a sofőrnek a keze és a lába is eltört. Péter testvére egyébként elmondta, hogy a 47 éves férfi már fiatalkora óta buszvezetőként dolgozott, és még soha nem volt balesete. Hivatásának tekinti a személyszállítást, az utasok is kedvelik. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Katasztrófavédelem Facebook