A 14. Kerületi Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli rendőre 2022. július 24-én délután Budapest III. kerületében, a Római-parton volt, amikor felfigyelt egy férfire. A kapitányság emberei lopás miatt már keresték az illetőt.

Sporttelepre menekült

Pásku Károly rendőr százados azonnal értesítette III. kerületi kollégáit, majd szemmel tartotta a férfit, aki időközben bement egy közeli sporttelepre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el     

Elkapták

A helyszínre érkező óbudai egyenruhások a körözés alatt álló V. Jánost a telephely előtt elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Bárhová bement lopni

Az eljárás során kiderült, hogy az 57 éves férfi 2022. május és július között több kerületben, összesen tizennégy óvodába, iskolába, kórházba és sportközpontba ment be, ahonnan telefonokat, pénztárcákat – benne bankkártyákkal, iratokkal, pénzzel – lopott el.

Akár meghaladja a másfél millió forintot ​

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 57 éves férfit nyolcrendbeli lopás bűntett és hatrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2022. július 27-én elrendelt. 

Italra vágyott

Törökszentmiklóson egy férfi a zárás után  bement a város egyik élelmiszerboltjába, ahonnan édességeket és szeszes italokat vitt el.

Kamera

A helyszínre kiérkező rendőrök a kamerafelvételek alapján beazonosították a feltételezett elkövetőt. A nyomozók a 35 éves helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi mindent bevallott

Elmondása szerint „kivolt az asszony miatt”, ezért úgy gondolta, elmegy lopni. A boltban egy zsákba pakolta össze az árucikkeket, amiket aztán otthon elfogyasztottak, azonban az italokat már nem tudták meginni, mert megérkeztek a rendőrök.

Lezartóztatnák

A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Fotónk illusztráció, a III. kerületi Duna-parton készült.