Emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy nyírpilisi férfit, aki kedden baltával támadt nevelőapjára – közölte a rendőrség.

Udvaron támadt rá

A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi lakóházuk udvarán – előzetes szóváltást követően – egy fejszével kétszer homlokon ütötte 65 éves nevelőapját. A férfi az ütések hatására életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A felesége védte

A további bántalmazást az idősebb férfi felesége akadályozta meg azzal, hogy hangosan kiabált. A támadó a baltával a kezében elmenekült.

Elkapták

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, aki lakossági bejelentés alapján szerda délután rendőrkézre került. A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványoztak letartóztatását.

Veszprémben két fiatalember verekedett

Május 1-jén este Veszprémben, egy lakóház kapualjában összeszólalkozott egy 32 éves és egy 30 éves férfi. A szavakat tettlegesség követte, dulakodni kezdett a két fiatalember.

Eltörte a másik sípcsontját

A verekedés után a 32 éves ajkai lakos orvosi ellátásra jelentkezett, ahol megállapították, hogy a sípcsontja eltörött. A 30 éves dunaújvárosi férfit súlyos testi sértés bűntett, míg a 32 éves fiatalembert garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Ez is érdekelhet

Úgy megverte a rendőrt egy férfi a balatoni strandon, hogy a megtámadottnak még a foga is kitört.

Féltékenység

Az ózdi ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt. Az elkövető volt élettársát felkeresve, a lakásban összetalálkozott egy férfival, kérdőre vonta, és mivel nem hitte el, hogy telefont vásárolni jött, olyan súlyosan bántalmazta, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott neki.

Nekiment a másik férfinak

Az elkövető a lakásban a férfit azonnal trágár módon szidott, majd felelősségre vont. A másik férfi mondta, hogy a mobiltelefont jött megvásárolni, de ezt a magyarázatot a vádlott nem hitte el, még indulatosabb lett, megragadta ruházatánál a sértettet, majd többször ököllel arcon ütötte. További részletek ebben a cikkünkben található.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.