A Veszprémi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és kétrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy hajléktalan férfi ellen, aki alvó társát fosztotta meg értékeitől. Az esetről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A tolvaj is hajléktalan volt

A vádirat szerint az 58 éves, hajléktalan életmódot folytató férfi rendszeresen követ el kisebb-nagyobb súlyú vagyon elleni bűncselekményeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el     

Alvó társát fosztotta ki

2021. december 25-én kora délután a veszprémi autóbuszállomás várótermében ült, amikor észrevette, hogy az előtte lévő padon egy szintén hajléktalan férfi elaludt. Ekkor felállt és az alvó férfi mellől elvette a padon lévő 1000 forintját és 3500 forint értékű hajvágógépét. A nyomozás során a hajvágógép visszakerült a tulajdonosához.

Ez is érdekelhet:

Budapest közkedvelt Duna-partján csaptak le rá a rendőrök, egy zsaru szolgálatba helyezte magát

Kisebb lopások

A férfi emellett többször követett el kisebb lopásokat, főként élelmiszerre, alkoholra, azonban cselekményét rendszerint észlelték, így a termékeket visszavették tőle. Ugyanakkor előfordult olyan is, hogy már felbontotta a pálinkás üveget, így azt nem lehetett értékesíteni.

Letartóztatták

A többszörösen büntetett előéletű férfit az ügyészség indítványára a nyomozás során a bíróság a szökés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében letartóztatta.

Ez is érdekelhet:

Baltával rontott a nevelőapjára egy férfi, az idős ember talán életben marad

Ez várhat rá

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától eltiltásra és a bűncselekménnyel szerzett gazdagodása erejéig vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, valamint azt is indítványozta, hogy, hogy a férfi az ítélet meghozataláig maradjon letartóztatásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el     

Itt a videó:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet