A budapesti rendőrök percekkel az életveszélyes utcai támadást követően elfogták a feltételezett elkövetőt. A tavaly nyáron történt brutális bűncselekményről egy arra közlekedő autó fedélzeti kamerája felvételt is készített. Az emberölés kísérlete miatt folytatott nyomozást most fejezték be a fővárosi rendőrök.

Emberölési kísérlet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 20 éves budapesti lakossal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ütötte-verte áldozatát

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal 2021. július 10-én éjszaka egy 8. kerületi szórakozóhely előtt kialakult dulakodás során leütött egy 36 éves férfit, majd a magatehetetlenül fekvő áldozata fejét tovább ütötte és taposta. A bántalmazásnak a 8. Kerületi Rendőrkapitányság két szolgálaton kívül arra járó munkatársának közbelépése vetett véget.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekült a támadó

A támadó elmenekült, de a közben értesített józsefvárosi járőrök perceken belül elfogták a közelben. A sértettet életveszélyes állapotban vitték kórházba, életét csak a szolgálaton kívüli rendőrök közbelépésének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhette.

Kis híján tragédia lett a vége

A nyomozás megállapításai szerint a későbbi elkövető rokonaival ünnepelt egy közeli szórakozóhelyen. Ahogy kijöttek, az ittas férfi több családtagjába is belekötött, ezt látva próbálta őt megfékezni az arra járó 36 éves férfi, mire a támadó kis híján megölte.

Jelenleg börtönben van

A bűncselekmény idején 20 éves P. Gábort kihallgatását követően a budapesti életvédelmi nyomozók őrizetbe vették, azóta pedig más bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

FRISS!

Több budapesti ingatlanban is razziáztak a zsaruk: kattant is a bilincs a dílerkedő gyerekkori haverok csuklóján – Videón a rajtaütés

Videón a brutális eset:

Elítélhetik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály munkatársai a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban küldték meg az ügyészségre.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció